Beef tartare

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Beef Tartare is fijn gehakt rundvlees, dat je rauw eet. Dus ben je zwanger? Helaas, even niet. Maar dan heb je iets om naar uit te kijken. Dit was één van de gerechten waar ik het meeste naar uitkeek toen ik zwanger was.

Maak dit recept als voorgerecht en deel het met je tafelgenoten, ook nog eens heel gezellig!

Een bord met Beef tartare

Receptinformatie

  • Type gerecht: voorgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: gemiddeld

Zo maak je Beef tartare

  1. Snijd eerst alle ingrediënten fijn.
  2. Snijd de biefstuk in stukjes en draai het door een hakmolen. Je kan het ook met een scherp mes in hele kleine stukjes snijden of hakken, daardoor behoudt het vlees meer structuur.
  3. Meng alle ingrediënten, behalve de eidooier, door het vlees en breng op smaak met peper en zout. Proef of de smaak naar wens is, eventueel kun je nog extra ingrediënten toevoegen. Varieer met de cayennepeper en tabasco als je van meer of minder pittig houdt.
  4. Druk het vlees in een uitsteekring op een bord. Heb je geen uitsteekring? Vorm het dan met de hand. 
  5. Maak in het midden een kuiltje en leg hier het eigeel in. Persoonlijk vind ik het lekkerder als het eigen direct door de beef tartare gemengd wordt, dan doe je dit voordat je het op een bord vormt.
  6. Het bord kan je verder nog opmaken met wat kappertjes, komkommer en ui.

Vind je dit te lastig, je kan je slager ook vragen of hij de beef tartare voor je kan klaar maken. 

Heel belangrijk: beef tartare is rauw vlees. Of je het nu zelf klaar maakt of je haalt het bij de slager, eet het daarna gelijk op.

Meestal wordt beef tartare met toastbrood gegeten, maar wil je het koolhydraatarm houden, maak er dan koolhydraatarme frietjes bij van bijvoorbeeld pastinaak of zoete aardappel. 

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 300 gr Kogel biefstuk
  • 3 tl Olijfolie
  • 3 tl verse Basilicum (fijn gesneden)
  • 3 tl verse Peterselie (fijn gesneden)
  • 3 tl verse Bieslook (fijn gesneden)
  • snufje Cayennepeper
  • 3 tl Dyon mosterd
  • 3 tl Kappertjes (fijn gesneden)
  • 3 tl Augurk (fijn gesneden)
  • 3 tl Olijven (fijn gesneden)
  • 3 tl Sjalotje (fijn gesneden)
  • 3 tl Ketchup
  • 3 tl Tabasco
  • 3 tl Worcestersaus
  • 3 tl Citroensap
  • Peper en zout
  • 1 Eidooier
Bestellen bij Plus
Magazine OERsterk Feest

Wil jij meer lekkere, gezonde en feestelijke recepten?

Dan wil je het magazine OERsterk Feest niet missen! Dit ‘kookboek’ staat boordevol lekkere en gezonde recepten voor ontbijt, lunch, diner en gezonde hapjes. De feestelijke recepten in dit magazine zijn niet alleen voor de kerstdagen, maar ook voor alle andere feestdagen. En naast dat de gerechten een feestje zijn om te zien en te eten, zijn de ingrediënten ook een feestje voor je lijf!

Ja, ik wil nog meer gezonde feestrecepten ontdekken!

Recepttip:

Lees ook:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *