Wat is biologisch?

Europees biologisch keurmerk

Voedingsmiddelen zijn biologisch als ze aan bepaalde strenge eisen voldoen. De regels waaraan het productieproces moet voldoen, zijn vastgelegd door de overheid. Een onafhankelijke instantie (Skal) controleert deze regels.

Boeren en telers van biologische voedingsmiddelen laten de natuur zo veel mogelijk zijn gang gaan. En bovendien wordt er zo veel mogelijk rekening gehouden met het dierenwelzijn en het milieu. Bij het verbouwen van deze voedingsmiddelen gebruiken de telers geen:

  • Kunstmest
  • Chemische bestrijdingsmiddelen
  • Genetisch gemodificeerde organismen gebruikt.

Ook gelden strenge eisen aan kunstmatige toevoegingen. Zo zijn alleen onmisbare E-nummers van natuurlijke oorsprong toegestaan en worden er geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen toegevoegd.

Biologische veeteelt

Dieren in de biologische veeleelt krijgen:

  • Veel ruimte
  • Biologisch voer
  • Geen groeihormonen
  • Medicijnen als dat echt nodig is

Kortom deze dieren hebben op een zo natuurlijk mogelijke manier geleefd en de leefomstandigheden zijn er op gericht om op een natuurlijke manier weerstand te ontwikkelen tegen ziekten. Hierdoor zijn medicijnen zoals antibiotica nauwelijks nodig.

Biologisch Keurmerk

Biologische voedingsmiddelen zijn voorzien van een Europees Biologisch Keurmerk. Het logo bestaat uit 12 sterren in de vorm van een blad. En mag alleen gebruikt worden voor Europese voedingsmiddelen die voor minimaal 95% uit biologische ingredi├źnten bestaan. De overige 5% hoeft dus niet biologisch te zijn, maar voldoet wel aan aanvullende strikte voorwaarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren", dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten