Wat is caloriebehoefte?

Wat is caloriebehoefte

Je caloriebehoefte is de hoeveelheid calorieën die je lichaam per dag nodig heeft. Die calorieën/energie heeft je lichaam nodig voor je rustmetabolisme (zoals op temperatuur blijven, bloedsomloop, hartslag en dergelijke), het verwerken van eten en drinken en voor iedere beweging die je maakt.

Voor iedereen is de caloriebehoefte anders en hangt onder andere af van je geslacht, leeftijd, hoeveelheid spiermassa, hoeveelheid beweging en erfelijkheid. Als vuistregel gaan we uit van een gemiddelde caloriebehoefte voor mannen van 2.500 kcal en voor vrouwen van 2.000 kcal.

Afvallen?

Als je wilt afvallen moet je zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je nodig hebt. Dit moet je overigens niet overdrijven, een crashdieet is erg ongezond en bovendien kom je na afloop meestal weer aan. Als je gezond en blijvend wil afvallen, kan je beter je eetpatroon aanpassen en gezond eten. Op die manier krijg je automatisch minder calorieën binnen. En bovendien is gezonde voeding rijk aan belangrijke voedingsstoffen zoals, vitaminen, mineralen en vezels.

Wil je weten wat de beste manier is voor gezond en blijvend afvallen? Lees mijn blogartikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *