Wat zijn natuurlijke suikers?

Wat zijn natuurlijke suikers, links boven

Natuurlijke suikers zijn suikers die niet geraffineerd (gezuiverd) zijn. Voorbeelden hiervan zijn honing, kokosbloesemsuiker, palmsuiker, maar ook de suikers in fruit.

Waarom zijn natuurlijke suikers gezonder dan geraffineerde suikers?

Beide vormen van suiker zijn suiker voor je lichaam, ze hebben hetzelfde effect op je bloedsuikerspiegel. Toch kun je de geraffineerde suikers beter vermijden. Door het raffinageproces bevatten deze suikers namelijk geen nuttige voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en vezels, meer. Er blijven alleen maar lege calorieën over.

De natuurlijke suikers daar en tegen bevatten deze voedingsstoffen nog wel, al geldt dat met name voor de suikers in (vers) fruit. Bij de andere vormen is dit minder, doordat deze ook bewerkt zijn. Het is altijd het beste om geen suiker of zoetstoffen te gebruiken, maar heb je het toch een keer nodig, dan kan je het beste kiezen voor palmsuiker, kokosbloesemsuiker of rauwe biologische honing. Doordat deze licht of nauwelijks bewerkt zijn, bevatten deze nog de meeste nuttige voedingsstoffen. Maar gebruik ook deze met mate, het blijft suiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *