Wat zijn onbewerkte voedingsmiddelen?

wat zijn onbewerkte voedingsmiddelen, links boven

Onbewerkte voedingsmiddelen zijn voedingsmiddelen die rechtstreeks uit de natuur komen. Het zijn natuurlijke producten waar niets aan veranderd of bewerkt is. Hieronder vallen onder andere: groente, fruit, kruiden, vlees, vis, eieren, noten, zaden en pitten.

Ook kom je vaak definities tegen waarbij wordt aangegeven dat het om voedingsmiddelen gaat, die uit 1 ingrediënt bestaan of niets dat in pakjes of zakjes zit. Allemaal komen ze op hetzelfde neer, pure producten zonder toevoegingen. Het uitgangspunt is: kook zelf en gebruik daarbij zoveel mogelijk verse ingrediënten.

Dan is er nog een grijs gebied: zoals bijvoorbeeld het invriezen van groenten of het fermenteren van kwark. Dit zijn bewerkingen, dus ze vallen strikt genomen niet onder de onbewerkte voedingsmiddelen, maar ze zijn wel gezond. Dus neem het niet al te letterlijk met het vermijden van alle bewerkte voedingsmiddelen. Misschien zou je beter kunnen zeggen: vermijd alle sterk bewerkte voedingsmiddelen. Wat je vooral zou moeten vermijden, zijn alle toevoegingen van suiker, zout, transvetten, smaak-, kleur- en geurstoffen en andere chemische toevoegingen. Gebruik dus vooral je gezonde verstand!

Wil je weten welke voedingsmiddelen gezond zijn? In de kennisbank vind je een compleet overzicht van koolhydraatarme producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *