Wat zijn koolhydraatarme voedingsmiddelen?

Koolhydraatarme voedingsmiddelen

Koolhydraatarme voedingsmiddelen zijn voedingsmiddelen die van nature weinig of geen koolhydraten bevatten. Dit zijn dus producten die prima passen in een koolhydraatarm dieet.

Bijna alle voedingsmiddelen bevatten koolhydraten, sommige veel, sommige weinig. Voor een koolhydraatarm dieet is belangrijk om het onderscheid te maken tussen producten die weinig koolhydraten bevatten en de producten met veel (snelle) koolhydraten, zodat je die laatste groep kunt vermijden.

Je kunt je niet alleen focussen op producten die geen koolhydraten bevatten. Ten eerste heeft je lichaam koolhydraten nodig en ten tweede kan je niet gevarieerd eten als je alleen maar voedingsmiddelen zonder koolhydraten zou eten. Producten waar geen koolhydraten in zitten zijn namelijk alleen maar vlees, vis en vetten. Voor een gezond lichaam is het juist heel belangrijk om gevarieerd te eten. Alleen zo krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen.

In mijn artikel over koolhydraatarme producten vind je een compleet overzicht van alle voedingsmiddelen die passen in een koolhydraatarm dieet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *