Wat zijn meervoudige koolhydraten?

wat zijn meervoudige koolhydraten, links boven

Meervoudige koolhydraten worden ook wel complexe koolhydraten genoemd. Het zijn ketens van meerdere enkelvoudige koolhydraten. Het lichaam heeft meer tijd nodig om deze af te breken en om te zetten naar glucose. De glucose wordt hierdoor langzaam opgenomen in ons bloed, ze heten daarom ook wel langzame koolhydraten. Het voordeel hiervan is dat je bloedsuikerspiegel veel stabieler blijft en je lichaam dus minder insuline hoeft aan te maken.

Meervoudige koolhydraten kan je onderverdelen in:

  • Zetmeel, dit is plantaardig en komt voor in: peulvruchten, knol-, bol- en wortelgewassen, noten, zaden en granen.
  • Vezels, zijn ook plantaardig en komen voor in: groente, fruit, noten zaden en volkoren granen.
  • Glycogeen, komt voor in spieren en lever van dieren.

Wil je meer weten over koolhydraten? Lees dan mijn blogartikel ‘Wat zijn langzame en snelle koolhydraten?‘.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren", dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten