Wat zijn seizoensgroenten?

wat zijn seizoensgroenten

Seizoensgroenten en ook seizoensfruit zijn groente en fruit die in een bepaald jaargetijde worden geoogst.

Waarom zou je voor seizoensgroente en seizoensfruit kiezen?

  • Groente en fruit uit het seizoen zijn voor het milieu minder belastend dan groenten en fruit die per vliegtuig, boot of vrachtwagen ge├»mporteerd worden of gekweekt worden in een verwarmde kas.
  • Daarnaast zijn groente en fruit van het seizoen beter van kwaliteit en smaak, doordat ze niet zo’n lange weg hebben afgelegd voordat ze op je bord liggen.
  • Als laatste sluiten groente en fruit uit het seizoen beter aan bij de de behoefte die je lichaam op dat moment nodig heeft. Denk maar eens na: in de zomer heb je meestal geen zin in boerenkool of erwtensoep. Maar in de winter wel. En sla daarentegen eet je liever in de zomer.

Seizoensgroenten

Hieronder enkele voorbeelden:

Winter: boerenkool, knolselderij, rode kool, spruitjes, pastinaak en rode biet.

Lente: asperge, komkommer, prei, rabarber, tuinboon en paksoi.

Zomer: andijvie, ijsbergsla, broccoli, bospeen, peultjes, spinazie en tomaat.

Herfst: pompoen, koolraap, rucola, snijbonen, venkel en groene kool.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren", dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten