Beste supplementen: Top 3 van beste merken!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
Beste supplementen: top 3 van beste merken

In dit artikel lees je welke merken supplementen de beste zijn en een plaats verdienen in de top 3!

In onze moderne maatschappij heeft bijna iedereen moeite om een optimale hoeveelheid van alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Niet zo gek dus dat de helft van de Nederlanders supplementen slikt. En behoor jij tot de helft van de Nederlanders die géén supplementen slikt? Wees eens eerlijk: Eet jij altijd precies volgens de richtlijnen? Die kans is klein… En door de jaren heen kunnen er sluipende tekorten optreden.

Maar eerst leg ik je uit waarom voldoende vitaminen en mineralen belangrijk zijn en waar je op moet letten.

Belang van vitaminen en mineralen

Voor een gezond en goed functionerend lichaam hebben we dagelijks voldoende vitaminen en mineralen nodig. En iedere vitamine en mineraal heeft zijn eigen functie en we hebben ze allemaal nodig. Alleen in onze moderne maatschappij is het een hele uitdaging om voldoende van alle voedingsstoffen binnen te krijgen. 

Veel van onze voeding is bewerkt, waardoor veel vitaminen en mineralen verloren zijn gegaan. Maar ook zitten er minder vitaminen en mineralen in onbewerkte voedingsmiddelen, door een afnemende kwaliteit van de bodem. De aarde raakt uitgeput. De kans dat je echt voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt door middel van voeding, wordt steeds kleiner.

Dus supplementen worden steeds meer een essentiële aanvulling op ons moderne leven.

Supplementen en gezonde voeding

Hierbij wil ik benadrukken dat voedingssupplementen een aanvulling zijn op een gezond voedingspatroon en zeker geen vervanging!

Mijn inziens is het dan ook niet noodzakelijk om alle vitaminen en mineralen in te nemen. Ik geef er eerder de voorkeur aan om zoveel mogelijk vitaminen en mineralen binnen te krijgen door gezond en gevarieerd eten. En alleen die vitaminen en mineralen in de vorm van supplementen te nemen, waar we (over het algemeen) een tekort aan hebben.

Welke voedingssupplementen?

Door middel van een bloedonderzoek kun je laten bepalen welke supplementen voor jou noodzakelijk zijn. Maar in zijn algemeenheid hebben veel mensen een tekort hebben aan:

 • Vitamine D3: onder andere voor de instandhouding sterke botten, positieve werking op het immuunsysteem, draagt bij aan een sterk gebit en speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren.
 • Vitamine K2: ondersteunt de bloedstolling en draagt bij aan de instandhouding van sterke botten.
 • Magnesium: onder andere voor het behoud van sterke botten, bevordert de energiestofwisseling, draagt bij aan een sterk gebit, goed voor het concentratievermogen en het geheugen, ondersteunt de werking van de spieren en helpt bij vermoeidheid.
 • Selenium: onder andere goed voor je haren en nagels, positieve invloed op het immuunsysteem,   is een anti-oxidant, is essentieel voor de productie van schildklierhormonen en is goed voor de vruchtbaarheid van de man.
 • Omega 3 vetzuren: goed voor het hart.

Deze merken hebben de beste supplementen!

Om te beoordelen welke merken de beste supplementen hebben, heb ik niet alleen gekeken naar welke voedingstoffen ze aanbieden. Maar ook naar het gemak en of ingrediënten zo natuurlijk mogelijk zijn. Ik weet inmiddels uit eigen ervaring dat de goedkoopste supplementen meestal niet de beste zijn. Ik wil me geen zorgen hoeven maken of doseringen en bijvoorbeeld bijstoffen wel goed zijn.

De top 3 van beste merken supplementen:

 1. Vitaily
 2. Nutribites
 3. Natuurlijk Presteren

Hieronder lees je meer over deze top 3.

1. Vitaily

Vitaily is echt de topper van deze lijst. Het is een vrij nieuw merk, maar het heeft echt alles in zich wat ik belangrijk vind!

Vitaily bevat alle bovengenoemde vitaminen en mineralen in de juiste dosering, met als aanvulling ook vitamine A, B12, jodium en zink. En dat maar in 2 tabletten en 2 capsules. Dus geen kast vol met verschillende potjes voedingssupplementen, maar 1 simpel dagzakje met de juiste hoeveelheid. Het is een multivitamine waarmee je snel-gemiste essentiële voedingsstoffen aanvult.

Ieder ingrediënt is van de beste kwaliteit en de hoogste werkzaamheid. En de dosering is afgestemd op de behoeftes van tegenwoordig. Het bevat ondersteunende ingrediënten die de opname en werking van essentiële voedingsstoffen verbeteren. En verder zijn onnodige toevoegingen zo veel mogelijk vermeden. (Note: Ik kom helaas op verpakkingen van voedingssupplementen nog wel eens zoetstoffen tegen, die zul je hier in ieder geval niet aantreffen!)

Duurzaamheid

Omdat ik van mening ben dat we zuinig moeten zijn op onze aarde, heb ik duurzaamheid hoog in het vaandel staan. En wat ik zo mooi vind aan Vitaily is dat de dagzakjes van biologisch afbreekbaar biofolie zijn, de zakjes mogen dus gewoon in de groene GFT-bak. En voor iedere maanddoos wordt een boom geplant. Dit vind ik echt zo’n mooi initiatief en hierin is Vitaily echt uniek!

Met stip het beste merk supplement!

Als je het vergelijkt met andere multivitaminen van dezelfde kwaliteit of losse supplementen, is Vitaily veel goedkoper. Doordat je rechtstreeks bij de producent koopt, zonder tussenhandelaren.

Lees hier mijn uitgebreide review over Vitaily.

Vitaily
Vitaily

Beoordeling door Andrea Nieland,

12 nov 2020
5

Werk elke dag 6 seconden aan je gezondheid met 1 dagzakje:

 • Kwaliteit
 • Gemak
 • Betaalbaar

Let op! Gebruik mijn unieke kortingscode kortingkoolhydraatarmplan om €7,50 voordeel te krijgen op een maandpakket of abonnement.

2. Nutribites

Ook Nutribites streven naar een grotere bewustwording van gezondheid, voeding en een gelukkig leven. Zij geloven dat je met de juiste voedingsstoffen beter in je vel zit, meer energie hebt en minder vaak met klachten bij de huisarts belandt. Met zuivere voedingssupplementen dragen zij haar steentje bij aan een gezondere wereld.

Alle bovengenoemde vitaminen en mineralen kun je ook verkrijgen bij Nutribites, alleen niet in zo’n handig dagzakje. En alleen de Multivitamine van Nutribites is niet voldoende, daarin is de dosis van vitamine D aanzienlijk lager dan bij Vitaily en missen magnesium en omega 3-vetzuren. Die kun je wel met losse supplementen aanvullen. Als je dan aanvullend kiest voor de Magnesium Bisglycinaat, dan zit daar ook aanvullend nog wat vitamine D3 in. En als je daarbij ook de Krillolie neemt, kom je in de buurt van de hoeveelheden van Vitaily. Alleen ben je wel duurder uit.

Waarom dan toch op de tweede plek? Omdat Nutribites zuivere supplementen leveren, zonder een compromis te maken op de kwaliteit. En gezondheid is mijn inziens niet in geld uit te drukken.

Nutribites
Nutribites

Beoordeling door Andrea Nieland,

12 nov 2020
4

Zuivere voedingssupplementen voor een gezondere wereld.

Bestel naast de Multivitamine, ook de Magnesium Bisglycinaat en de Krillolie, voor alle essentiële voedingsstoffen waar veel mensen een tekort aan hebben.

3. Natuurlijk Presteren

Dat de oprichter van Natuurlijk Presteren een passie heeft voor gezonde voeding en natuurlijke voedingssupplementen heeft, is wel duidelijk. En dat resulteert dan ook in een plaats in deze top 3. Het bedrijf zoekt constant naar nieuwe natuurlijke ingrediënten die bij kunnen dragen aan een verbeterde gezondheid, zonder chemische troep.

Natuurlijk Preseteren richt zich meer op klachten, zoals onder andere slecht slapen, concentratieproblemen, weerstand, stoelgang en spijsvertering. Maar daarnaast hebben ze ook een Basis Gezondheid Pakket. Dit pakket is samengesteld zodat je iedere dag, naast gezonde voeding, de juiste aanvullingen binnenkrijgt. De bovengenoemde vitaminen en mineralen vind je in deze supplementen, al zijn sommige doseringen (bijvoorbeeld vitamine D) beduidend lager dan in Vitaily. En daarnaast mist vitamine K2 en die kan je ook niet los verkrijgen bij Natuurijk Presteren. Dat is dus een minpuntje, maar de natuurlijke ingrediënten maken een hoop goed. En de prijs ligt dan juist weer wat lager dan bij Nutribites.

Natuurlijk Presteren
Natuurlijk Presteren

Beoordeling door Andrea Nieland,

12 nov 2020
4

Natuurlijke ingrediënten zonder chemische troep

Conclusie

Merken vinden met de beste supplementen, is nog een hele klus. Er zijn zo veel aanbieders en dan ook nog eens zo veel doelen. In dit artikel heb ik me gericht op algemene gezondheid, omdat ik dat in de basis het belangrijkste vind en daarom vind je hier alleen multivitaminen.

Nogmaals: multivitaminen zijn geen vervangers van een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Ze zijn alleen een aanvulling.

En in bovenstaande top 3 heb je wel kunnen zien dat het lastig is om alle essentiële stoffen, in optimale hoeveelheid, in 1 multivitamine te krijgen. Daarom heb je vaak toch nog aparte supplementen nodig.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *