Cellulitis verminderen doe je met deze #5 tips

Het beste en snelste resultaat behaal je met deze combi!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Cellulitis, een hoop vrouwen hebben er een hekel aan en willen het maar wat graag verminderen!

Het moment dat de temperaturen weer omhoog gaan, is voor veel vrouwen een moeilijk moment: die putjes op benen of armen die weer zichtbaar worden in een korte broek of hemdje is toch vaak weer even een drempel die we over moeten.

Maar je hoeft het er niet bij te laten zitten, je kunt er iets aandoen! Ik kan je niet beloven dat je het helemaal weg krijgt, maar je cellulitis verminderen is heel goed mogelijk. Ik vertel je graag hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Sinaasappelhuid

Cellulitis wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd vanwege de treffende vergelijking met een sinaasappel. Allemaal putjes en bobbeltjes die verspreid over je (boven)benen, billen of armen zitten. Een sinaasappelhuid ontstaat door een toename van onderhuidse vetcellen in het bindweefsel. Daardoor neemt de bloedcirculatie op die plekken af, met als gevolg dat afvalstoffen minder goed kunnen worden afgevoerd. Waardoor het bindweefsel wat harder wordt en bobbeltjes en putjes ontstaan.

Het is overigens een fabeltje dat cellulite alleen voorkomt bij mensen met overgewicht, ook slanke mensen kunnen er last van hebben. En één schrale troost: ongeveer 85% van de vrouwen heeft er last van. Bij mannen kan het overigens ook voorkomen, maar in veel mindere mate. Een grote boosdoener is het hormoon oestrogeen, vandaar dat het vaker bij vrouwen voorkomt.

Cellulitis verminderen doe je zo!

Cellulitis kan je niet van de één op de andere dag verwijderen, maar je kunt het wel verminderen! Het beste pak je dit aan met een combinatie van onderstaande tips, alleen dan bereik je het beste en het snelste resultaat.

Cellulitis verminderen

Tip 1: Gezond eten

Gezond eten is natuurlijk niet alleen goed voor het verminderen van je cellulitis, maar je valt er ook door af, voelt je fitter en maakt je lijf gezonder. Gezonde voeding maakt ook je huid gezonder en houdt het elastisch, waardoor een sinaasappelhuid minder kans krijgt.

Gezonde voeding in de praktijk

Maar wat is gezond eten dan precies? In de parktijk komt het er op neer om veel groeten, fruit en onbewerkte voedingsmiddelen te eten. Probeer wit meel, suikers, junkfood, andere geraffineerde producten en alcohol zo veel mogelijk te vermijden. Deze producten maken je celwanden, waar je huid ook uit bestaat, minder elastisch. En verergeren cellulitis juist.

Vooral voedingsmiddelen met vitamine A, C en E werken extra mee aan het soepel houden van de huid. Het voorkomt de afbraak van collageen en collageen houdt de huid elastisch. Neem dus wat extra wortels, bataat, avocado of amandelen. 

Tip 2: Sporten

Sporten zorgt voor een betere doorbloeding. En een goede doorbloeding zorgt voor de afvoer van afvalstoffen. Die dan dus geen cellulitis kunnen veroorzaken. Bovendien train je met sporten je spieren. En als je je spieren traint in combinatie met gezond eten, verlaag je je vetpercentage. Waardoor cellulitis ook minder kans heeft.

Tip 3: Drink voldoende water

Voldoende water drinken zorgt voor de afvoer van afvalstoffen. Dat zorgt er dus voor dat deze afvalstoffen zich niet ergens in het lichaam kunnen ophopen en daar cellulitis kunnen veroorzaken. Maar ook de al opgeslagen afvalstoffen moeten afgevoerd kunnen worden en dat lukt het beste als je voldoende water drinkt (in combinatie met tip 4, een stevige massage). 

Blijf uit de buurt van frisdranken en vruchtensappen, die zitten boordevol suikers. En zoals je al hebt kunnen lezen bij tip 1 maken die je huid minder elastisch.

Tip 4: Stevige massage

Ik heb jaren gewerkt als masseur en ik zag goede resultaten met bindweefselmassage. Dit is een stevige massage van het onderhuidse bindweefsel, die soms ook een beetje pijnlijk kan zijn. Deze massage verbetert de doorbloeding en bevordert de afvoer van afvalstoffen. 

Er zijn ook diverse salons die bieden een dergelijke massage aan in combinatie met een pakking die de afvoer van afvalstoffen bevordert.

Zelf cellulitis verminderen door massage

Uiteraard hangt aan een dergelijke behandeling een prijskaartje, helemaal omdat één behandeling geen zoden aan de dijk zet. Je zult het regelmatig moeten herhalen om resultaat te zien. Maar natuurlijk kan je dit ook zelf thuis doen:

 • Neem eerst een warme douche en ga daarna aan de slag.
 • Masseer bijvoorbeeld je bovenbenen met de knokkels van je hand. Geef voldoende druk en maak snelheid. De huid mag best rood worden, zo bevorder je de doorbloeding.
 • Neem de huid tussen je duimen en wijsvingers, rol de huid als het ware vooruit door met je duimen te duwen en met je wijsvingers kleine stapjes te zetten. 

Gebruik zo min mogelijk olie, hoe meer wrijving hoe meer doorbloeding. Maak de beweging altijd richting het hart, dus als je je benen masseert: altijd van onder naar boven.

Cellulitis verminderen met een cellulite apparaat

Ben je geen massage-wonder? Geen nood! Er zijn tegenwoordig handige cellulite apparaten op de markt die het harde werken voor jou doen! 

Cellulitis massage apparaat van InnovaGoods

Ik mijn massagepraktijk zag ik de beste resultaten met een combinatie van een bindweefselmassage en cupping. Bij cupping wordt de huid vacuüm gezogen, een beetje opgetild en zo worden de cups over de huid bewogen.

Cellulitis verminderen met het cupping massage apparaat van Lufinity
Cellulitis cupping massage apparaat van Lufinity

Natuurlijk kan je ook handmatig met een goedkopere versie aan de slag. Dit vergt enige oefening, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, minstens zo effectief!

Cellulitis verminderen met cupping
Cellulite cupping set van Athena

Regelmaat

Welke behandeling te ook kiest: verwacht niet na één behandeling verbetering. Je zult het echt met regelmaat moeten toepassen om resultaten te zien. Hoe die regelmaat er uit ziet, is van persoon tot persoon verschillend. Het meest ideale is iedere dag of om de dag. Maar alleen jij voelt hoe je huid aanvoelt. Bij sommige mensen is de behandelde locatie erg gevoelig en dan is het niet aan te raden om de volgende dag gelijk weer een behandeling te doen. Jij voelt het het beste!

Tip 5: Anti-cellulitis creme

Een anti-cellulitiscreme kan als ondersteuning op het hele proces werken. Maar om alleen deze toe te passen en de andere tips links te laten liggen, gaat jouw cellulitis niet verminderen. Althans ik heb nog geen enkele crème of gel gevonden die mijn cellulitis verminderde zonder dat ik ook met de andere punten aan de slag moest gaan. Maar als ondersteuning kan het heel goed werken! 

TIP: Masseer je huid er mee in na een stevige bindweefsel- of cupping-massage en laat lekker intrekken. Zo doe je het optimale om jouw cellulitis te verminderen!

Gezonde leefstijl is key!

Wil jij aan de slag met een gezonde leefstijl? Maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Je bent niet de enige! Daarom ontwikkelde ik een gratis weekprogramma om jou op weg te helpen. Aan de slag met een gezonde leefstijl was nog nooit zo makkelijk!

eBook weekprogramma

Gratis aan de slag met een slank en gezond lijf!

Met mijn gratis weekprogramma kan jij direct aan de slag met een slank en gezond lijf en ervaren wat een écht gezonde leefstijl voor je kan betekenen. 

 • Volledig weekprogramma
 • Inclusief compleet weekmenu
 • Nooit meer diëten
 • Minder stress
 • Me-time
 • Goede nachtrust
 • Gezond lichaam
 • Gelukkig leven

Starten met een gezond en slank lijf wordt nooit meer makkelijker!

Deze kans wil ik niet laten lopen!

Ik hoop je met dit artikel geholpen te hebben om jouw sinaasappelhuid aan te pakken. Ik kan je niet garanderen dat je het helemaal weg krijgt, maar je kunt jouw cellulitis met deze tips wel enorm verminderen!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder in het opmerkingenveld, ik beantwoord ze graag!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *