Eenvoudig afvallen zonder dieet?

Met deze 3 stappen kan jij het ook!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Eenvoudig afvallen zonder dieet klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is eigenlijk heel simpel! Je moet alleen net even weten hoe het moet. En dat ga ik je vertellen in dit artikel!

Voordat ik kennismaakte met een koolhydraatarme leefstijl, heb ik diverse diëten gevolgd. Maar allemaal zonder het gewenste resultaat. Ik viel altijd wel een beetje af, maar kwam daarna net zo snel weer aan. Totdat ik dus kennis maakte met een koolhydraatarme leefstijl: de kilo’s vlogen er af en nog veel belangrijker, ze bleven er af! En ontdekte ik hoe eenvoudig afvallen is zonder een dieet te hoeven volgen. In dit artikel deel ik 3 stappen die jou helpen om makkelijk af te vallen zonder dat je een dieet hoeft te volgen!

Makkelijk afvallen in 50 dagen!

Dit succesvolle afslankprogramma helpt jou bij de start van jouw gezonde leefstijl, met:

 • Makkelijke recepten
 • Lekkere recepten
 • Kant- en klare boodschappenlijstjes
 • Betaalbare en normale ingrediënten
 • Afvallen zonder hongergevoel
 • Waardevolle tips, informatie en motivatie
stuur mij direct naar de kortingspagina!

Dieet vs leefstijl

Ik heb het bewust over een koolhydraatarme leefstijl en niet over een koolhydraatarm dieet. Dieet komt van het Griekse woord diatia, wat leefregel betekent. Een dieet is dus een leefregel wat eten en drinken betreft. Maar de term ‘ik ben op dieet’ wordt meestal gebruikt om aan te geven dat je tijdelijk bepaalde dingen niet eet en drinkt omdat je wilt afvallen. 

En daar gaat het mis: tijdelijk bepaalde dingen niet eten of drinken heeft dan misschien op de korte termijn wel het effect dat je afvalt. Maar op de lange termijn werkt dit niet. Blijvend afvallen werkt alleen als je jezelf aan de leefregel houdt en dus je leefstijl aanpast. Nu zie je vaak de term koolhydraatarm dieet voorbij komen, dit is echt bedoeld als leefstijl. Als je dit tijdelijk doet verval je gewoon weer in een jojo-effect. 

Door je leefstijl aan te passen val je af zonder dieet en voorkom je jojo-en!

Een gezonde leefstijl is saai?!

Wil je eenvoudig afvallen zonder dieet, dan zul je leefstijl moeten aanpassen. Maar over een gezonde leefstijl denken veel mensen dat het saai is en dat je nooit meer iets mag. En dat is dus een verkeerd vooroordeel. Natuurlijk zul je even moeten wennen aan deze nieuwe leefstijl, maar ik ben een echte Bourgondiër en het kost mij geen enkele moeite om het vol te houden. Ik denk er zelfs niet eens meer over na, het is gewoon mijn manier van leven.

Mijn gezonde leefstijl brengt mij zo veel:

 • Ik ben al jaren op een gezond gewicht
 • Ik voel me energiek
 • Ik ben bijna nooit ziek

Dit zegt mij dat het heel goed is om een gezonde leefstijl te hebben. En natuurlijk zondig ik ook wel eens, maar dan geniet ik er wel heel bewust van! Maar het is niet zo dat ik niet kan genieten van gezond eten. Ik heb er een soort sport van gemaakt om de lekkerste maaltijden op tafel te ‘toveren’. En als ik terug denk aan mijn oude eetpatroon: die was pas saai! 

Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat iedereen een keukenprinses of keukenprins moet zijn om er een koolhydraatarme leefstijl er op na te houden. Er zijn genoeg overheerlijke en makkelijke recepten te vinden die ook voor een kneus in de keuken te maken zijn!

Makkelijk afvallen zonder dieet: koolhydraatarm eten

Hoe doe je dat: eenvoudig afvallen zonder dieet?

Het klinkt zo leuk een gezonde leefstijl, maar hoe doe je dat in de praktijk? En ook dat is niet moeilijk, maar je moet het net even weten!

Voor mij was een koolhydraatarme leefstijl echt een eye-opener. We zijn opgegroeid met brood bij het ontbijt, brood bij de lunch en bij het avondeten aardappels, rijst of pasta. Dit bij elkaar zijn heel veel snelle koolhydraten! Onze energie-inname bestaat soms voor meer dan 60% uit koolhydraten. Maar voor ons lichaam ligt een gezonde hoeveelheid tussen de 20% en 40%. 

Grote hoeveelheden (snelle) koolhydraten zorgen voor grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel en deze schommelingen maken je moe en zorgen dat je trek krijgt in zoetigheid. En bovendien wordt alle energie die niet we niet direct nodig hebben, opgeslagen als vet. Dus de snelle koolhydraten zijn er de boosdoener van dat meer dan de helft van de Nederlanders en Belgen last hebben van overgewicht en niet de vetten zoals veel mensen denken. Onderzoek wijst zelfs uit dat mensen die een koolhydraatarm dieet volgden meer afvielen dan mensen die een dieet volgende met weinig calorieën en vetten.

1. Laat snelle koolhydraten staan en vervang ze

De makkelijkste manier om af te vallen zonder dieet doe je door de snelle koolhydraten te laten staan. Voorbeelden van snelle koolhydraten zijn:

 • Pasta
 • Brood
 • Witte rijst
 • Frisdrank en vruchtensappen
 • Ontbijtgranen
 • Ontbijtkoek

Eigenlijk kun je er van uit gaan dat alle producten die uit de fabriek komen snelle koolhydraten bevatten. Geen paniek: er blijven nog genoeg voedingsmiddelen over!

Het is overigens niet de bedoeling dat je minder gaat eten, dus je moet deze snelle koolhydraten wel vervangen door koolhydraatarme voedingsmiddelen. Onderaan dit artikel vind je een link naar een overzicht met alle koolhydraatarme producten.

Als je je eetpatroon op deze manier aanpast zul je merken dat je afslankt zonder dat je honger hebt.

2. Ga bewegen

Bewegen hoort ook bij een gezonde leefstijl. En daarmee zeg ik echt niet dat je uren in de sportschool moet doorbrengen. Het mag wel natuurlijk, maar als je dat niet leuk vind, doe het vooral niet. Het gaat er om dat je je lijf in beweging zet. Vele van ons hebben een zittend beroep, gaan met de auto naar hun werk en ploffen ’s avonds op de bank. Dat is niet echt de beste combinatie voor eenvoudig afvallen zonder dieet.

Wat je beter kunt doen:

 • Als de afstand te overbruggen is: ga op de fiets naar je werk.
 • Neem de trap in plaats van de lift.
 • Loop naar die collega in plaats van te bellen.
 • Ga in de lunchpauze wandelen.
 • Ga na je werk nog een half uur wandelen.
 • Loop een extra rondje met de hond.

Zo zijn er genoeg mogelijkheden tot beweging te bedenken die je heel makkelijk in je dagelijkse leven kunt inpassen. En bedenk: alle beetjes helpen!

3. Sla af en toe je ontbijt over

Ken je het gezegde: ‘Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag’? Dit klopt niet!

Je lichaam heeft nog genoeg energie van de avondmaaltijd over en zodra je lichaam dit opgebruikt heeft, zal het de opgeslagen vetreserves aanspreken. Dus als je eenvoudig wilt afvallen zonder dieet sla dan af en toe je ontbijt over. Of beweeg voor je gaat ontbijten zo creëer je hetzelfde resultaat. Probeer het eens uit en je zult merken dat je niet alleen gaat afvallen, maar dat je ook meer gefocust bent in de ochtend.

Hulp bij de start van jouw gezonde leefstijl

Vind je het lastig om uit te zoeken wat je wel en niet kan eten? Of heb je hier geen tijd voor? Ben je geen keukenprinses of keukenprins? Vind je het gewoon fijn om een steuntje in je rug te hebben?

Dan is het Koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels Bosman wat je nodig hebt! Dit is een compleet en succesvol afslankprogramma met koolhydraatarme recepten, praktische tips, motivatie en vele extra’s om jou te helpen bij de start van jouw gezonde leefstijl. En dat allemaal voor maar €37,-. Het is niet voor niets dat al meer dan 40.000 mensen je zijn voorgegaan!

Makkelijk afvallen in 50 dagen!

Dit succesvolle afslankprogramma helpt jou bij de start van jouw gezonde leefstijl, met:

 • Makkelijke recepten
 • Lekkere recepten
 • Kant- en klare boodschappenlijstjes
 • Betaalbare en normale ingrediënten
 • Afvallen zonder hongergevoel
 • Waardevolle tips, informatie en motivatie
stuur mij direct naar de kortingspagina!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *