Mijn verhaal

Lees mijn ervaring met koolhydraatarm eten!

Mijn ervaring met koolhydraatarm eten, linksboven

Hoi, Ik ben Andrea Nieland. Ik ben geen diƫtist of voedingsexpert, maar ik mag mezelf inmiddels wel ervaringsdeskundige noemen. Het is mijn missie om mensen te inspireren om gezond en koolhydraatarm te eten.

Mijn eerste ervaring met koolhydraatarm eten was in 2013. Via mijn partner maakte ik voor het eerst kennis met een vorm van koolhydraatarm eten. Hij was al maanden heel erg moe en had totaal geen energie. Hij werkt in de bouw en ging graag mountainbiken. Zijn werk hield hij nauwelijks meer vol en van mountainbiken kwam niet veel meer, hij was er gewoon te moe voor. Toen er na een tijdje geen verbetering in kwam, is hij naar de huisarts gegaan en er volgde een bloedonderzoek. Daar kwam uit dat hij een vitamine D tekort had, maar verder was hij kerngezond. Hij kreeg vitamine D tabletten, maar hij bleef moe.

Vitale, gezonde leefstijl

Via via kwam hij terecht bij een ‘natuurarts’, die als missie heeft een vitale, gezonde leefstijl bij een groot publiek te herintroduceren. Na het bekijken van zijn bloedwaarden, gingen ze aan de slag met een andere manier van eten. Toen maakten we kennis met oervoeding, waarbij onder andere het eten van koolhydraten wordt beperkt. Mijn partner was sceptisch, want hij heeft lichamelijk een zwaar beroep en hoe kan hij dat volhouden zonder brood, aardappelen, pasta, rijst en dergelijke? Maar hij wilde het zeker proberen, die moeheid was hij zat. Ik besloot met hem mee te doen onder het mom van: samen lukt het vaak beter dan alleen.

Ons avontuur begon op internet: zoeken wat mogen we wel, wat mogen we niet? Hoe maak ik toch lekkere maaltijden?

Ervaring partner

De eerste 2 weken heeft mijn partner als ontzettend zwaar ervaren. De combinatie van al moe zijn, lichamelijk zware arbeid en het wennen aan een andere manier van eten, had er bijna voor gezorgd dat hij had opgegeven. Maar samen staan we sterk! En de wil om van die moeheid af te komen was groot. Na 2 weken voelde mijn partner zich steeds sterker en fitter worden en ging weer mountainbiken, zijn oude ik kwam weer terug! Hij was overtuigd!

Mijn ervaring met koolhydraatarm eten

In tegenstelling tot mijn partner was mijn ervaring met koolhydraatarm eten vanaf het begin positief. Maar ik begon dan ook niet met weinig energie. Al vrij snel begon ik af te vallen! Ik heb mijn hele leven een strijd gevoerd met de kilo’s. Ik heb heel wat diĆ«ten geprobeerd, maar vond het altijd lastig vol te houden door het hongergevoel en na het dieet kwamen de kilo’s altijd terug.

Nu viel ik af, terwijl ik niet het idee had dat ik een dieet volgde en ook nog eens heel lekker at en geen honger had. Dit hielden wij makkelijk vol en werd onze nieuwe leefstijl! Nadat ik mijn gezonde gewicht bereikt had, ben ik overgestapt naar een koolhydraat beperkte levensstijl (80% – 20% regel) en heb ik totaal geen moeite meer om op gewicht te blijven.

Dit gun ik jou ook!

Voordat ik kennis maakte met koolhydraatarm eten, was ik echt dieet-moe! Ik was het zat om iedere keer weer opnieuw de strijd te moeten aangaan met de kilo’s. En dat ik iedere keer weer aan kwam, nadat ik stopte met een dieet, motiveerde niet echt om weer opnieuw te beginnen.

Koolhydraatarm eten veranderde mijn leven! Ik hoef nooit meer op dieet, ik heb mijn kilo’s onder controle en hoef daar geen honger voor te lijden. Deze positieve ervaring gun ik jou ook! Of je nu wilt afvallen, meer energie wilt of om andere gezondheidsreden wilt starten met een vorm van koolhydraatarm eten, ik raad het van harte aan!

Wat ik vooral miste in het begin was een makkelijke leidraad of overzicht met lekkere recepten. Ik ben veel tijd kwijt geweest met het uitzoeken van wat wel en niet past in een koolhydraatarme levensstijl. Daarom wil ik je met deze website helpen en inspireren om jouw koolhydraatarme levensstijl tot een succes te maken!

Neem al vast een kijkje in mijn overzicht van koolhydraatarme producten.

Het kan! Afvallen zonder dieet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren", dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten