Deze gegrilde witlof met serrano ham en een dressing van sherryazijn is echt een feestelijk voorgerecht! Echt wat voor de feestdagen, maar je kan het ook als tapas eten.
Receptinformatie
- Type gerecht: voorgerecht
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 4
- Moeilijkheid: gemiddeld
Zo maak je de gegrilde witlof
- Maak eerst de dressing. Doe de sherryazijn in een steelpannetje en laat op een laag vuur inkoken, totdat de hoeveelheid ongeveer 2 eetlepels is. Het verdampt snel, dus blijf erbij.
- Maak van de knoflook en de tijm een smeuïge pasta, dit doe je het makkelijkste in een vijzel.
- Voeg de pasta bij de ingekookte azijn, roer de olijfolie erdoor en voeg nog wat peper naar smaak toe. Laat even staan.
- Snijd losse blaadjes van de witlof en grill de blaadjes licht bruin in een grilpan of in de oven op de grillstand. Blijf er bij, want het gaat erg snel.
- Leg de gegrilde witlof en serranoham op een bord in een waaiervorm en schenk er de dressing over.
- Hak de peterselie grof en garneer met de peterselie.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 2 grote stronken Witlof
- 150 gr Serrano ham in dunne plakjes
- 6 el Sherryazijn
- 1 teentje Knoflook
- 1 tl Tijm
- 3 el Olijfolie
- Peper
- 1/2 bosje Peterselie
Wil jij meer lekkere, gezonde en feestelijke recepten?
Dan wil je het magazine OERsterk Feest niet missen! Dit ‘kookboek’ staat boordevol lekkere en gezonde recepten voor ontbijt, lunch, diner en gezonde hapjes. De feestelijke recepten in dit magazine zijn niet alleen voor de kerstdagen, maar ook voor alle andere feestdagen. En naast dat de gerechten een feestje zijn om te zien en te eten, zijn de ingrediënten ook een feestje voor je lijf!
Recepttip:
Lees ook:
- Koolhydraatarme recepten voor kerst? Inclusief 7 tips om de kerstdagen gezond door te komen!
- Koolhydraatarme producten? Hier vind je een compleet overzicht!