Gegrilde zalm met mosterdsaus, frisse wortelsalade en broccoli

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Wil je voor de feestdagen wel wat lekkers op tafel zetten, maar niet lang in de keuken staan voor ingewikkelde gerechten? Dan is deze gegrilde zalm met mosterdsaus, een frisse wortelsalade en broccoli het perfecte hoofdgerecht voor jou! En natuurlijk smaakt dit gerecht ook prima na de feestdagen.

Gegrilde zalm met mosterdsaus, wortelsalade en broccoli

Receptinformatie

  • Type gerecht: hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: makkelijk

Zo maak je gegrilde zalm met mosterdsaus, wortelsalade en broccoli

  1. Verwarm de gril voor.
  2. Snijd de broccoli in roosjes, rasp de wortels en pers de sinaasappels uit.
  3. Maak de dressing voor de wortelsalade, door het sap van de sinaasappels te mengen met de olijfolie. En roer de dressing door de geraspte wortels.
  4. Pers de citroen uit.
  5. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
  6. Zet de broccoli op en laat 8 minuten koken.
  7. Spoel de zalm af, dep ze droog, besprenkel met ca. 2 eetlepels citroensap en bestrooi met peper en zout.
  8. Vet het rooster van de gril in en bestrijk de zalm aan de bovenkant met de gesmolten boter. En plaats het rooster met de zalm ca. 10 cm onder de gril.
  9. Bak de zalm ca. 4 – 5 minuten aan iedere kant en bestrijk de bovenkant opnieuw met gesmolten boter als je de zalm omdraait.
  10. Doe intussen de mosterd, slagroom, honing, 1 eetlepel citroensap in een steelpannetje en laat de saus al kloppend zachtjes koken, totdat deze iets dikker wordt. En breng op smaak met een beetje peper en zout.
  11. Leg de zalm op de borden en schep er een beetje mosterdsaus over. Garneer eventueel met wat schijfjes citroen.

Tip: De mosterdsaus is ook erg lekker over de broccoli.

Ingrediënten

  • 4 stukken Zalm of 4 zalmmoten (ca. 150/200 gr per stuk)
  • 1/2 citroen
  • 50 gr Roomboter
  • 4 el Dyonmosterd
  • 3 dl Slagroom
  • 1 tl Honing
  • Peper en zout
  • 1 kg Broccoli
  • 600 gr Wortels
  • 2 Sinaasappels
  • 4 el Olijfolie
Bestellen bij PLUS
Magazine OERsterk Feest

Wil jij meer lekkere, gezonde en feestelijke recepten?

Dan wil je het magazine OERsterk Feest niet missen! Dit ‘kookboek’ staat boordevol lekkere en gezonde recepten voor ontbijt, lunch, diner en gezonde hapjes. De feestelijke recepten in dit magazine zijn niet alleen voor de kerstdagen, maar ook voor alle andere feestdagen. En naast dat de gerechten een feestje zijn om te zien en te eten, zijn de ingrediënten ook een feestje voor je lijf!

Ja, ik wil nog meer gezonde feestrecepten ontdekken!

Recepttip:

Lees ook:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *