Gevulde warme appel uit de oven, het klinkt alleen al lekker! Dat is het ook! En het is ook nog een super makkelijk te maken. Dit nagerecht is echt een feestje om op tafel te zetten, ook voor de kok want die heeft er weinig werk aan.
Receptinformatie
- Type gerecht: nagerecht
- Bereidingstijd: 35 minuten (20-30 minuten oventijd)
- Aantal personen: 4
- Moeilijkheid: makkelijk
Zo maak je gevulde warme appel
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor.
- Hak de amandelen fijn.
- Meng de gehakte amandelen met de rozijnen, kaneel en honing.
- Zet de appels in een ovenschaal en vul de gaten met het amandelmengsel.
- Zet de appels ongeveer 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 175ºC. Serveer de appels warm.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 4 Appels
- 4 el Rozijnen
- 4 handjes Blanke amandelen
- 4 tl Honing
- 4 tl Kaneel
Wil jij meer lekkere, gezonde en feestelijke recepten?
Dan wil je het magazine OERsterk Feest niet missen! Dit ‘kookboek’ staat boordevol lekkere en gezonde recepten voor ontbijt, lunch, diner en gezonde hapjes. De feestelijke recepten in dit magazine zijn niet alleen voor de kerstdagen, maar ook voor alle andere feestdagen. En naast dat de gerechten een feestje zijn om te zien en te eten, zijn de ingrediënten ook een feestje voor je lijf!
Recepttip:
- 14 lekkere recepten voor gezonde en hartige snacks
- Koolhydraatarme tussendoortjes? 14 makkelijke koolhydraatarme snacks!
Lees ook:
- Koolhydraatarme recepten voor kerst? inclusief 7 tips om de kerstdagen gezond door te komen!
- Koolhydraatarme producten? Hier vind je een compleet overzicht!