Pompoen risotto met quinoa: vegetarisch, koolhydraatarm, lekker en gezond!

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

In het kader van de herfsttijd is pompoenentijd, deel ik graag nog een pompoenrecept met je. Vandaag een vegetarische pompoen risotto met quinoa, dus ook voor de koolhydraatarme keuken een prima alternatief.

Quinoa: Koolhydraatarm?

Eerder schreef ik al eens dat quinoa relatief veel koolhydraten bevat (21,3 koolhydraten in 100 gram). Maar dat het ondanks dat toch goed in een koolhydraatarm dieet past, mits je het niet te vaak eet. Waarom? Omdat quinoa:

  • rijk is aan vezels en dit zijn de langzame koolhydraten.
  • rijk is aan eiwitten en dit zorgt dat je langer een verzadigd gevoel houdt.
  • Veel gezonde voedingsstoffen bevat.

Zit je echt nog in de afvalfase? Compenseer dan het koolhydraatoverschot met een andere maaltijd op de dag. Of neem een kleine portie en vul deze aan met een lekkere salade.

Pompoen: Gezond en lekker!

Quinoa is dus gezond en pompoen is dit ook! Dus deze heerlijke pompoen risotto met quinoa is niet alleen een lekkere herfstmaaltijd, het zit ook boordevol gezonde voedingsstoffen!

Dit gerecht maak je met de hokkaido pompoen. Dit is een relatief kleine pompoen en heeft een eetbare schil. Dit bespaart je dus een hoop werk in de keuken. 

Zijn smaak is mild en zoet. Dit alles tezamen maak hem onder andere zeer geschikt voor een risotto, maar ook voor soep.

Pompoen risotto met quinoa

Pompoen risotto van quinoa

Receptinformatie

  • Type gerecht: vegetarisch hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: makkelijk

Zo maak je het:

  1. Was de pompoen, verwijder alle draden en pitten en snijd de pompoen in kleine blokjes.
  2. Snipper het sjalotje en fruit deze kort in een beetje olie in een pan. 
  3. Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze even mee.
  4. Spoel in de tussentijd de quinoa goed af en voeg deze toe aan de pompoen en het sjalotje. En roer even goed door.
  5. Kook in de tussentijd het water en voeg het bouillonblokje toe en de tomatenpuree en roer goed door. 
  6. Blus de risotto af met de wijn en zodra dit verdampt is voeg je de tomatenbouillon toe. 
  7. Kook de risotto gaar met een deksel op de pan in ca. 15 tot 20 minuten. Roer regelmatig door.
  8. Roer op het laatste moment de parmezaanse kaas en de boter er door en breng op smaak met wat peper en zout.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 Sjalotje
  • 200 gr Hokkaido pompoen
  • 200 gr Quinoa
  • 500 ml Water
  • 1 blikje Geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 Groente bouillonblokje
  • 100 ml Witte wijn
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • Kokosolie of olijfolie
  • klontje Roomboter
  • Peper en zout
Bestellen bij PLUS

Recepttip:

Heb jij nog een ander recept met pompoen? Ik ben benieuwd! Deel het recept gerust hieronder in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *