Rode bieten salade met haring

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Rode bieten zijn de superfoods van Hollandse bodem! Ze zijn heel erg gezond en zeker niet saai. Je kunt eindeloos mee variëren. Zo is deze rode bieten salade met haring een verrassende combinatie, maar ook verrassend lekker!

Superfood: de rode biet

Rode bieten zijn niet alleen heel erg lekker ze hebben ook veel gezondheidsvoordelen. Alleen daarom al zouden ze regelmatig op je menu moeten staan. 

Bietjes hebben de volgende voordelen:

  1. Rijk aan vitaminen en mineralen
  2. De rode kleurstof betaïne is een krachtige antioxidant
  3. Ook werkt betaïne ontgiftend
  4. Helpt tegen depressies
  5. Gaat bloedarmoede en vermoeidheid tegen
  6. Beschermt tegen hart- en vaatziekten
  7. Verlaagt de bloeddruk en cholesterol
  8. Verbeterd sportprestaties

De rode biet is met recht een superfood te noemen. En bovendien is deze superfood van eigen bodem niet duur.

Recept: rode bieten salade met haring

Rode bieten salade

Receptinformatie:

  • Type gerecht: lunchgerecht
  • Bereidingstijd: 15 minuten (uitgaande van voorgekookte bietjes)
  • Aantal personen: 1
  • Moeilijkheid: gemiddeld

Zo maak je het:

  1. Snijd de bietjes en appel in kleine blokjes en de haring in stukjes.
  2. Snipper de ui en augurk.
  3. Meng alles door elkaar.
  4. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, honing, mosterd en bieslook. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Roer de dressing door de salade en garneer met wat dille.

Tip: Als je de salade bijvoorbeeld meeneemt naar je werk, neem de dressing dan los mee. Meng deze pas door de salade vlak voordat je hem op eet.

Eet smakelijk!

Dit recept komt uit het boek ‘Oergondisch genieten’ van Ria Penders en Yvonnen van Stigt, hierin vind je nog veel meer lekkere en verrassende recepten.

Op mijn receptenpagina vind je meer lekkere lunchrecepten!

Ingrediënten:

  • 150g Rode bieten
  • 1 Haring
  • 1/2 Appel
  • 1/2 Rode ui
  • 1 Augurk
  • 2el Olijfolie
  • 1el Citroensap
  • 1tl Honing
  • mespunt Mosterd
  • Bieslook
  • Peper en zout
  • Dille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *