De beste manier om snel buikvet te verbranden?

Ontdek hier het geheim dat jou in 3 stappen naar een slanke buik gaat brengen!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
de beste manier om snel buikvet te verbranden

Wist je dat buikvet het meest ongezonde vet in je lichaam is? Dus naast dat de meeste mensen een plattere buik mooier vinden, is het ook nog eens gevaarlijk om veel buikvet te hebben. Maar op welke manier kan je dit gevaarlijke buikvet snel verbanden? Buikvet verbranden is niet makkelijk en je leest veel verhalen op internet, maar wat werkt nu echt? Met de juiste informatie kan jij ook snel je buikvet verbranden. Je leest in dit artikel het geheim dat jou in 3 stappen naar een slanke buik gaat brengen!

Maar eerst wil ik je wat meer informatie geven over buikvet. Heb je hier geen behoefte aan? Navigeer via de inhoudsopgave hieronder gelijk naar het geheim om snel buikvet te verbranden.

2 Soorten buikvet

Buikvet vind je niet alleen rond je middel, direct onder je huid. Maar ook in je buik rondom je organen. 

Onderhuids buikvet

Dit is het vet tussen je spieren en je huid zit, het wordt ook wel subcutaan vet genoemd. Dit is het vet dat zichtbaar is en dat je kunt beetpakken, het welbekende ‘zwembandje’. Deze onderhuidse vetlaag zorgt voor isolatie tegen warmte en kou.

Orgaanvet

Orgaanvet wordt ook wel visceraal vet genoemd en bevindt zich in je buikholte om je organen. Dit vet werkt als een stootkussen, het beschermt onze organen tegen trillingen en schokken van buitenaf. Daarnaast maakt dit vet hormonen en andere stofjes aan die de stofwisseling reguleren.

Waarom is buikvet gevaarlijk?

Iedereen heeft buikvet, ook mensen met een platte buik. Het is dus normaal en gezond om een beetje buikvet te hebben, maar het wordt ongezond als je te veel buikvet hebt. Het gevaar zit echter niet in het onderhuids buikvet, maar in het orgaanvet. Dit orgaanvet maakt dus allerlei stofjes aan die onze stofwisseling reguleren. Maar als je te veel van dit vet hebt, worden er te veel van die stofjes aangemaakt en die ontregelen je hormoonhuishouding en stofwisseling.

Bovendien maken deze vetcellen ook constant stoffen aan die laaggradige ontstekingen bevorderen. Deze kleine ontstekingen hebben op langere termijn negatieve consequenties voor je gezondheid. Zo hebben mensen met veel buikvet een grotere kans op het krijgen van onder andere hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker en diabetes type 2.

Hoe weet je of je te veel orgaanvet hebt?

Hoewel je het orgaanvet niet kunt zien en dus niet zo kunt zeggen of je er te veel van hebt. Kan je er in het algemeen wel van uit gaan dat als je veel onderhuids buikvet hebt, dat je dan ook te veel orgaanvet hebt. Maar er zijn ook slanke mensen die te veel orgaanvet kunnen hebben. Als je van jezelf weet dat je veel bewerkte voedingsmiddelen eet, weinig beweging hebt en misschien ook nog veel stress hebt, zou je zo maar in een risicogroep kunnen vallen. In zo’n geval kan je eigenlijk alleen met een scan zien of je echt te veel orgaanvet hebt.

Wil je weten of je te veel buikvet hebt? Lees dan mijn blogartikel ‘Ben ik te dik?’, hier vind je diverse meetmethoden die je zelf kunt uitvoeren om deze vraag te beantwoorden.

Te veel buikvet?

Het geheim om snel buikvet te verbranden

Het geheim om snel buikvet te verbranden bestaat uit 3 stappen. Deze 3 stappen zorgen er samen voor dat je je vetverbranding activeert en je buikomvang kleiner wordt.

Stap 1: Gezonde voeding

Als je wilt afvallen moet je zorgen dat je minder calorieën binnen krijgt dan dat je verbruikt. Je energiebalans moet negatief zijn. Veel mensen maken hier echter een fout: ze gaan diëten en calorieën tellen. Een dieet werkt maar tijdelijk. En bovendien zijn er tal van diëten die ook nog eens ongezond voor je zijn doordat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Of extreem weinig calorieën. Bij dergelijke crashdiëten loop je alleen maar het risico dat je je stofwisseling verder in de war wordt geschopt.

Bovendien wordt er bij het tellen van calorieën geen rekening gehouden met het soort calorieën. Een calorie uit vet of eiwitten is heel anders dan een calorie uit koolhydraten. Ze worden op een andere manier in ons lichaam verteerd en hebben dus ook een andere invloed op ons lichaam. Zo bevorderen calorieën uit koolhydraten de vetopslag, calorieën uit gezonde vetten en eiwitten doen dat veel minder.

Je hoeft geen calorieën te tellen of honger te lijden om buikvet te verbranden,

je hoeft alleen maar anders te eten!

Stop met slechte voeding

Wil je het nu eindelijk eens goed aanpakken en succesvol buikvet verliezen? Stop dan vandaag nog met slechte voeding! Maar wat is slechte voeding? Dat is eigenlijk heel simpel: alles waar snelle koolhydraten in zitten. Snelle koolhydraten vind je in alle bewerkte voedingsmiddelen, zoals:

 • Frisdranken en vruchtensappen
 • Snoep
 • Koek, ook ontbijtkoek
 • Gebak
 • Ontbijtgranen
 • Junkfood
 • Suiker

Daarnaast vind je ze ook in:

 • Aardappelen
 • Pasta
 • Witte rijst
 • Brood

Gezonde voeding voor een platte buik

Om buikvet te verbranden hoef je echt niet minder te gaan eten en honger te lijden. Het is een kwestie van anders eten: namelijk gezond! Als je stopt met slechte voeding krijg je automatisch al minder calorieën binnen. De meeste bewerkte voedingsmiddelen zijn namelijk calorieënbommetjes. En bovendien bestaan ze voor het grootste gedeelte ook nog eens uit (snelle) koolhydraten, die de vetopslag bevorderen.

Vervolgens ga je gezond eten volgens het koolhydraatarme dieet. En nee, dit is geen tijdelijk dieet, maar een aanpassing van je eetpatroon. Dit kan je de rest van je leven kan volhouden, zonder dat je honger hoeft te lijden en je kan ook gewoon lekker eten. Met een koolhydraatarm dieet verbrand je meer buikvet dan met andere diëten. En dat komt doordat: 

 • Je de meeste energie haalt uit gezonde vetten en eiwitten. 
 • En de vetopslag stimulerende calorieën uit koolhydraten aanzienlijk vermindert.

Wat is gezonde voeding?

Gezonde voeding bestaat uit voeding dat veel vitaminen, mineralen, vezels, gezonde vetten en eiwitten bevat. Eet alleen koolhydraten als ze ook andere voedingsstoffen bevatten, zoals groente en fruit. En voedingsmiddelen met voldoende vezels, gezonde vetten en eiwitten, zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel weer honger hebt.

Hier vind je een compleet overzicht van koolhydraatarme producten.

Stap 2: Voldoende beweging

Hoewel je de meeste winst behaald uit gezonde voeding, help voldoende bewegen zeker mee om snel buikvet te verbranden! Beweging zorgt er voor dat je spieren sterker worden en daardoor ga je automatisch meer energie verbranden. 

Door de combinatie van beweging met koolhydraatarm eten, schakelt je lichaam sneller over van glucoseverbranding (uit koolhydraten) naar vetverbranding. Zodra de glucosevoorraad in het lichaam op is, moet het overschakelen naar vetverbranding: dag buikvet!

Door koolhydraatarm eten te combineren met voldoende beweging schakelt je lichaam sneller over naar vetverbranding!

Welke vorm van beweging werkt het beste voor het verbranden van buikvet?

Vaak denken mensen met buikspieroefeningen van hun buikvet af te komen. Helaas, dat gaat niet werken. Natuurlijk worden je buikspieren wel sterker en dat is heel goed, maar het vetlaagje verdwijnt niet. 

Het beste werkt een combinatie van functioneel bewegen, krachttraining en intervaltraining.

Functioneel bewegen

De meeste mensen bewegen in zijn algemeenheid te weinig. Maar zoals je hebt kunnen lezen zorgt iedere vorm van beweging er voor dat je spieren sterker worden en daardoor meer energie gaan verbruiken. Het is heel makkelijk om in je dagelijkse leven wat meer beweging in te bouwen: 

 • Ga iedere dag een stukje wandelen
 • Neem de fiets naar je werk
 • Neem de trap in plaats van de lift

En zo zijn er nog meer kleine aanpassingen in je dagelijkse leven te bedenken, die er voor zorgen dat je meer beweegt.

Krachttraining

Door krachttraining worden je spieren nog sterker. Je lichaam maakt meer spiervezels aan, waardoor je spieren groeien. Hierdoor neemt de verbrandingscapaciteit van je spieren toe, ook in rust!

Het is wel belangrijk om na een krachttraining voldoende rust te nemen (gemiddeld 48 uur), zo geef je je lichaam de tijd om de spieren op te bouwen. Doe je te snel een volgende krachttraining, dan breek je je spieren juist af in plaats van op.

Intervaltraining

Een korte intervaltraining met hoge intensiteit is de beste manier om snel vet te verbranden. Het is veel effectiever dan een langere cardiotraining, met een lagere intensiteit. Een korte intensieve intervaltraining versnelt je stofwisseling veel meer. Dus wil je snel buikvet verbranden? Vergeet cardiotraining en ga voor een intervaltraining! En wat ook nog eens heel fijn is, met 20-25 minuten ben je klaar.

Stap 3: Voorkom langdurige stress

Bij stress maakt je lichaam het hormoon cortisol aan. Dit hormoon helpt je lichaam om de stress te verlagen. Helaas wekt dit hormoon ook je eetlust op en het bevordert de opslag van buikvet. Als je al van alles geprobeerd hebt om af te vallen en het lukt maar niet, dan heb je wellicht last van stress. 

Dus als je snel buikvet wilt verbranden is het heel belangrijk om langdurige stress te voorkomen. Een kort stressmoment kan overigens geen kwaad.

Hoe voorkom je langdurige stress?

Voor een slanke buik wil je dus voorkomen dat je cortisolniveau te hoog blijft. Hiervoor moet je langdurige stress voorkomen:

 • Los eventuele problemen zo snel mogelijk op.
 • Zorg voor voldoende ontspanning, me-time.
 • Slaap voldoende, minimaal 8 uur.
 • Ga sporten, 2 vliegen in één klap.
 • Zorg dat je regelmatig in de buitenlucht bent, in de natuur.

Gaat het niet snel genoeg?

Door het opvolgen van deze 3 adviezen zul je al snel merken dat je buikomtrek kleiner wordt. Gaat het je nog niet snel genoeg? Ga dan voor de Ketokuur van Pascale Naessens! 

Wat is de Ketokuur?

In de Ketokuur legt Pascale precies uit wat een keto dieet is en hoe het werkt in de praktijk. En je kunt gelijk aan de slag met de weekmenu’s!

Dit dieet is een variant op het koolhydraatarme dieet, waarbij de focus ligt op het eten van gezonde vetten. Het herprogrammeert je spijsvertering om jouw vetopslag te gebruiken als brandstof. Talloze studies hebben aangetoond dat het een effectieve en snelle manier is om af te vallen en snel buikvet te verbranden.

Gezond in 4 weken!

Dé online training die je het effect van echt gezonde voeding laat ervaren. Voelen wat OERsterke voeding met je doet, is pas echt begrijpen! Echte voeding:

 • Voedt
 • Geeft energie
 • Verbetert je stoelgang
 • Brengt je naar een gezond gewicht
 • Verbetert je nachtrust
 • Verbeterd je stemming
Ja, ik doe mee aan gezond in 4 weken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *