Voedingssupplementen van Vitaily: review en ervaringen

Iedere dag vitaler!

Gemiddelde leestijd: 22 minuten
Voedingssupplementen van Vitaily: review

Hoe gezond je ook leeft, de kans is toch groot dat je tekorten hebt aan voedingsstoffen. Je lichaam aanvullend ondersteunen met voedingssupplementen is meestal echt noodzaak! In deze review over Vitaily vertel ik je alles over deze supplementen die jouw leven weer een stukje vitaler maken.

Gezond leven en gezond oud worden is in onze moderne maatschappij een hele uitdaging geworden. We eten steeds meer onnatuurlijke voeding, wat steeds vaker resulteert in allerlei gezondheidsklachten. Maar ook chronische overprikkeling, chronische stress, te weinig ontspanning en te weinig beweging eisen hun tol van ons lichaam. 

De voedingssupplementen van drs. Richard de Leth helpen jou iedere dag een stapje te zetten naar een vitaler leven.

Vitaily maanddoos

Vitaily: iedere dag vitaler!

Dé oplossing voor iedereen die gezond wil leven en van gemak houdt:

 1. Ieder ingrediënt is van de beste kwaliteit en de hoogste werkzaamheid.
 2. Het bevat ondersteunende ingrediënten die de opname en werking van essentiële voedingsstoffen verbeteren.
 3. De dosering is afgestemd op de behoeftes van tegenwoordig.
 4. Onnodige toevoedingen zijn vermeden.
 5. Alle essentiële voedingsstoffen in de juiste dosering in een handig dagzakje.

Gebruik mijn unieke kortingscode: kortingkoolhydraatarmplan

Ja, ik wil iedere dag vitaler worden!

Let op! Gebruik mijn unieke kortingscode kortingkoolhydraatarmplan om €7,50 voordeel te krijgen op een maandpakket of abonnement.

Voedingssupplementen zijn onmisbaar

Voordat ik verder ga met mijn review over vitaily, wil ik kort uitleggen waarom voedingssupplementen onmisbaar zijn.

Ook al leef en eet je gezond, toch is de kans groot dat je tekorten hebt aan voedingsstoffen. 

Hoe kan dit?

Enerzijds vragen we met onze moderne leefstijl te veel van onze aarde, waardoor er steeds minder vitaminen en mineralen in onze voedingsmiddelen zitten. Daarnaast gaan de voedingswaarden ook achteruit door het gebruik van bestrijdigingsmiddelen1. Het is dus altijd beter om voor biologisch te kiezen.

Anderzijds eten we tegenwoordig veel bewerkte voeding en ook hierdoor gaan weer vitaminen en mineralen verloren.

Maar onze moderne leefstijl vraagt ook meer van ons lichaam, waardoor we meer voedingsstoffen nodig hebben. Zo verbruikt ons lichaam bijvoorbeeld bij chronische stress (waar heel veel mensen last van hebben tegenwoordig) veel magnesium.

En dan is het nog maar de vraag of je volgens de voedingsrichtlijnen eet en of die voedingsrichtlijnen nog wel optimaal zijn voor onze gezondheid. Supplementen zijn dus een essentiële aanvulling op ons moderne leven!

Voedingssupplementen zijn een aanvulling op een gezond voedingspatroon,

zeker geen vervanging!

Heb jij ook tekorten?

Heb jij ook te korten? Doe deze simpele test! Kruis in onderstaande checklist de symptomen aan waar je de afgelopen 3 maanden last van hebt gehad. Sommige symptomen staan er meerdere keren in, kruis ze dan telkens aan als ze op jou van toepassing zijn. Zo krijg je duidelijk of je mogelijk één of meerdere tekorten hebt.

Review Vitaily: voedingssupplementen van drs. Richard de Leth

Vitaily is ontstaan vanuit de zoektocht van drs. Richard de Leth naar kwalitatief goede supplementen voor zichzelf, zijn familie en alle mensen die het OERsterk- programma volgen.  Hij zocht niet alleen naar een kwalitatief hoogwaardig product, maar ook naar gemak en duurzaamheid voor onze planeet.

Wie is drs. Richard de Leth?

Richard studeerde geneeskunde aan de VU in Amsterdam. Na zijn opleiding wist hij van alles over ziekte en dood, maar niets over een optimale gezondheid en het leven. Hij wilde graag leren hoe je gezond en gelukkig oud kan worden. 

Na het behalen van zijn doctoraal besloot hij zijn witte doktersjas aan de wilgen te hangen en zelf op onderzoek uit te gaan. In zijn zoektocht kwam hij er achter dat leefstijl het sleutelwoord is en ging zich specialiseren in preventieve leefstijl geneeskunde. 

Van daaruit is zijn platform OERsterk.nu ontstaan. Met OERsterk helpen Richard en zijn team jaarlijks honderdduizenden mensen om gezonder en vitaler te gaan leven. 

Welke voedingsstoffen?

Vitaily is een multivitamine die er voor zorgt dat jij een optimale hoeveelheid aan voedingsstoffen binnenkrijgt. Vitaily bevat de volgende voedingsstoffen:

Magnesium

Magnesium is een heel veelzijdig mineraal, het heeft vele functies in ons lichaam. Zo helpt het onder andere bij het behoud van sterke botten en een sterk gebit, het bevordert de energiestofwisseling, is goed voor het concentratievermogen en het geheugen en het helpt bij vermoeidheid. 

Magnesium zit vooral in bladgroenten, zoals onder andere spinazie, andijvie, sla en boerenkool. Maar je moet er veel van eten om voldoende magnesium binnen te krijgen. Naast dat het lastig is om voldoende magnesium binnen krijgen, verbruikt ons lichaam er ook veel van bij chronische stress. En in onze huidige leefstijl is dat eerder regel dan uitzondering.

Omega 3

Omega 3 vetzuren zijn goed voor het hart en dragen daarnaast ook bij aan het gezichtsvermogen en de hersenfunctie.

Ze zijn vooral te vinden in zeevis, schaal- en schelpdieren (EPA en DHA). Maar omega 3 vetzuren ook in algen en daarnaast is er ook een omega 3 vetzuur dat in planten voorkomt (ALA, alfa-linoneelzuur). Van ALA kan je lichaam EPA en DHA -belangrijkste omega 3 vetzuren- maken, maar niet genoeg om in je dagelijkse behoefte te voorzien.

Bijna iedereen in Nederland en België heeft een tekort aan omega 3 vetzuren. Mensen die wel dierlijke producten eten, eten te weinig zeevis, schaal- en schelp dieren. En veganisten en vegetariërs kunnen niet voldoende aanmaken uit plantaardige voedingsmiddelen.

Vitamine D3

Vitamine D3, wordt ook wel vitamine zon genoemd. We hebben hebben het onder andere nodig voor de instandhouding van sterke botten en een sterk gebit, het heeft een positieve werking op het immuunsysteem en speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren.

Zeker in Nederland en België is de kans op een tekort hieraan zeer groot. Alleen in de zomer is de zon sterk genoeg om voldoende vitamine D aan te kunnen maken. Maar dit kan ons lichaam alleen als we zonder bescherming buiten in de zon zijn. En tegenwoordig smeert iedereen ter bescherming een zonnebrandmiddel, helaas werkt dit de aanmaak van vitamine D weer tegen. Bovendien wordt vitamine D snel weer afgebroken, waardoor na de zomer de vitamine D-spiegel al snel weer daalt.

Vitamine K2

Vitamine K2 is nodig om vitamine D3 goed te laten functioneren. Daarnaast draagt vitamine K2 bij aan de instandhouding van sterke botten en speelt het een rol bij de bloedstolling. Je vindt vitamine K2 in gefermenteerde producten en in de vooral vettige delen van dierlijke producten. Hier eten we over het algemeen te weinig van, zeker vegetariërs en veganisten.

Vitaily maanddoos

Vitaily: iedere dag vitaler!

Dé oplossing voor iedereen die gezond wil leven en van gemak houdt:

 1. Ieder ingrediënt is van de beste kwaliteit en de hoogte werkzaamheid.
 2. Het bevat ondersteunende ingrediënten die de opname en werking van essentiële voedingsstoffen verbeteren.
 3. De dosering is afgestemd op de behoeftes van tegenwoordig.
 4. Onnodige toevoedingen zijn vermeden.
 5. Alle essentiële voedingsstoffen in de juiste dosering in een handig dagzakje.

Gebruik mijn unieke kortingscode: kortingkoolhydraatarmplan

Ja, ik wil iedere dag vitaler worden!

Vitamine A

Vitamine A speelt een rol bij ons gezichtsvermogen, een gezonde huid, ons immuunsysteem en het ijzer gehalte in ons bloed. Je vind vitamine A vooral in lever en vis, maar ons lichaam kan ook bètacaroteen uit groente en fruit omzetten in vitamine A. Alleen blijkt echter uit onderzoek dat zo’n 45% van de mensen niet goed in staat is om dit effectief om te zetten2.

Vitamine B12

Veganisten en vegetariërs hebben een zeer grote kans op een tekort op vitamine B12. Het komt van nature namelijk niet voor in plantaardige voeding. De dosering in Vitaily is echte zodanig dat het ook veilig is voor mensen die wel vlees eten. Dus ook mensen die wel dierlijke producten eten, houden zo hun vitamine B12-niveau optimaal.

Vitamine B12 is onder andere belangrijk voor het celdelingsproces, de aanmaak van rode bloedcellen, het immuunsysteem, concentratie en leervermogen.

Jodium

Jodium is essentieel voor de productie van schildklierhormonen. Daarnaast speelt het onder andere een belangrijke rol bij het geheugen en het concentratievermogen, ook bevordert het de energiestofwisseling en helpt het bij de verzorging van de huid van binnenuit.

Een belangrijke bron van jodium is zeevoedsel en dat eten we te weinig. Om dit probleem te ondervangen wordt al jarenlang jodium toegevoegd aan zout. Maar doordat we steeds meer gaan letten op onze zoutinname, verminderen we daarmee ook de hoeveelheid jodium die we binnen krijgen.

Selenium

Selenium is een anti-oxidant en is onder andere goed voor je haren en nagels, heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, is essentieel voor de productie van schildklierhormonen en is bovendien goed voor de vruchtbaarheid van de man. Vooral schaal- en schelpdieren en bepaalde soorten vis, bepaalde soorten noten en orgaanvlees zijn een belangrijke bron van selenium. Ook andere vleesproducten, eieren en groenten bevatten selenium. Maar de hoeveelheid hangt af van de hoeveelheid selenium in de bodem en dat kan erg variëren.

Zink

Ook zink is een veelzijdig mineraal, het draagt onder andere bij aan sterke botten, het geheugen, concentratievermogen, gezichtsvermogen, sterke haren, hormoonhuishouding, immuunsysteem en de vruchtbaarheid van de man.

Belangrijke bronnen van zink zijn dierlijke producten, ook vind je het ook in noten, pitten en zaden. Maar zink wordt beter opgenomen in combinatie met dierlijke eiwitten. Daarom hebben veganisten en vegetariërs een grotere kans op een zink tekort.


Kijk onderstaande video’s van drs. Richard de Leth als aanvulling op deze review over Vitaily. In deze video’s vertelt hij over het belang van magnesium, vitamine D3, vitamine K2 en omega 3.


Vitaily voedingssupplementen

Vitaily is een vernieuwend concept dat gezond en gemak combineert:

 • Een maanddoos bevat 30 dagzakjes, die je dus makkelijk meeneemt naar je werk of als je een weekendje weg gaat.
 • Een dagzakje Vitaily basis bevat 4 supplementen: 2 tabletten en 2 capsules.
 • De juiste, kwalitatief hoogwaardige en essentiële voedingsstoffen bij elkaar in één dagzakje.
 • De dagzakjes zijn van biologisch afbreekbaar biofolie en mogen dus gewoon in de groene GFT-bak.

Het kost je slechts 4 slokken water en 8 seconden per dag!

Review supplementen Vitaily

Vitaily is een multivitamine die een essentiële aanvulling is op het moderne leven. Bovendien is het een investering in je eigen vitaliteit voor zowel vandaag, als richting de toekomst. In onderstaande afbeelding zie je duidelijk op hoeveel verschillende systemen de stoffen uit de supplementen van Vitaily basis iedere dag inwerken.

Mijn zoektocht

In deze review over Vitaily vertel ik je graag over mijn zoektocht.

Ik heb lang gedacht dat ik met gezonde voeding alleen, voldoende voedingsstoffen zou binnen krijgen. Toch hoorde en las ik meer en meer dat het innemen van voedingssupplementen in deze tijd essentieel is. Na dat ik bovenstaande video’s van Richard de Leth had gezien, ben ik bij de plaatselijke drogist op zoek gegaan naar voedingssupplementen met alle essentiële voedingsstoffen. Al snel kwam ik er achter dat een standaard multi-vitamine: 

 1. niet de juiste doseringen heeft en 
 2. niet alle essentiële voedingsstoffen bevat.

Dus ik kwam uit bij verschillende losse supplementen. Die heb ik een tijdje genomen, maar toen ik me er echt in ging verdiepen, bleek dat ook deze niet allemaal de juiste doseringen hadden. En wat ik schokkend vond, waren de toegevoegde zoetstoffen die ik op de ingrediëntenlijst zag staan. Hierdoor zag ik door de bomen het bos niet meer: ik wil iets goeds doen voor mijn gezondheid, maar begon meer en meer te twijfelen of de voedingssupplementen wel goed waren voor mijn gezondheid.

Kennismaking met de supplementen van Vitaily

Ik volg drs. Richard de Leth al enkele jaren en had inmiddels gezien dat hij zelf supplementen heeft ontwikkeld: Vitaily. Door mijn eigen zoektocht en twijfel, besloot ik een kwartaalpakket te bestellen. Nu ik Vitaily al meer dan een jaar tijd gebruik, kan ik wel zeggen dat ik deze voedingssupplementen met het volste vertrouwen neem. Doordat Richard zelf op zoek was naar een basis supplement, weet ik dat zeker dat alle ingrediënten zorgvuldig zijn geselecteerd op de beste werking en opname: 

 1. Ieder ingrediënt is van de beste kwaliteit en de hoogste werkzaamheid. 
 2. Het bevat ondersteunende ingrediënten die de opname en werking van essentiële voedingsstoffen verbeteren.
 3. De dosering is afgestemd op de behoeftes van tegenwoordig. 
 4. En natuurlijk zijn onnodige toevoegingen zo veel mogelijk vermeden.

Ook voor veganisten en vegetariërs 

De voedingssupplementen van Vitaily zijn 100% vegan en daardoor ook geschikt voor mensen die niet of nauwelijks vlees eten. De omega 3 vetzuren hebben een volledige plantaardige basis, namelijk pure algenolie uit Alaska. Ook vind je je dagelijkse dosering vitamine B12 in deze multivitamine. En heeft de vitamine A als basis bètacaroteen en niet het dierlijke retinol.

Dagzakjes zijn top!

De uitvinding van dagzakjes vind ik echt top! Voorheen had ik allemaal losse doosjes en potjes in mijn kast staan, met ook nog verschillende hoeveelheden er in. Dus het gebeurde wel eens dat ik misgreep, het ene doosje was al wel leeg en het andere nog niet. Nu heb ik één doos in de keuken met daarin 30 dagzakjes, die ook nog eens makkelijk mee te nemen zijn. Mijn partner neemt bijvoorbeeld altijd een dagzakje mee naar zijn werk en ook als je een weekendje weg of op vakantie gaat is het erg praktisch.

En de dagzakjes zijn van biologisch afbreekbaar biofolie gemaakt. Ze kunnen dus gewoon in de groene GFT-bak!

Een ander mooi initiatief is dat voor iedere maanddoos een boom geplant wordt, zo doen we ook nog wat goeds voor onze planeet!

Alle essentiële voedingsstoffen voor een eerlijke prijs!

Door mijn zoektocht weet ik dat goede voedingssupplementen niet goedkoop zijn. En als je het vergelijkt met andere multivitaminen of losse supplementen met dezelfde kwaliteit, is Vitaily basis goedkoper. Dit is mogelijk doordat je rechtstreeks bij de producent koopt, zonder tussenhandelaren.

En het mooie is: met mijn kortingscode ‘kortingkoolhydraatarmplan’ krijg je ook nog € 7,50 korting op een maand- of kwartaalpakket.

Vitaily: iedere dag vitaler!
Vitaily: iedere dag vitaler!

Beoordeling door Andrea Nieland,

26 okt 2021
5

Dé oplossing voor iedereen die gezond wil leven en van gemak houdt:

 1. Ieder ingrediënt is van de beste kwaliteit en de hoogste werkzaamheid. 
 2. Het bevat ondersteunende ingrediënten die de opname en werking van essentiële voedingsstoffen verbeteren.
 3. De dosering is afgestemd op de behoeftes van tegenwoordig. 
 4. Natuurlijk zijn onnodige toevoegingen zo veel mogelijk vermeden.
 5. Alle essentiële voedingsstoffen in de juiste dosering in een handig dagzakje.

Let op! Gebruik mijn unieke kortingscode kortingkoolhydraatarmplan om €7,50 voordeel te krijgen op een maandpakket of abonnement!

Ik heb in deze review geprobeerd jou zo uitgebreid mogelijk te informeren over de voedingssupplementen van Vitaily. Heb je nog vragen? Stel ze gerust, ik beantwoord ze graag!

Lees ook:

Bronvermelding:

 1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24968103/
 2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22113863/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *