Voedingssupplementen kopen?

Hier moet je op letten!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Het kopen van goede voedingssupplementen kan een flinke zoektocht zijn. Er is zo veel keus op de markt. En uit eigen ervaring weet ik dat ze lang niet allemaal zo goed zijn, zoals je zou verwachten. Deze hele zoektocht bespaar je jezelf door het lezen van dit artikel. Ik deel in dit artikel graag mijn zoektocht en mijn bevindingen, zodat jij weet waar je op moet letten bij het kopen van supplementen!

Vitaily maanddoos

Vitaily: iedere dag vitaler!

Dé oplossing voor iedereen die gezond wil leven en van gemak houdt

 1. Ieder ingrediënt is van de beste kwaliteit en de hoogste werkzaamheid.
 2. Het bevat ondersteunende ingrediënten die de opname en werking van essentiële voedingsstoffen verbeteren.
 3. De dosering is afgestemd op de behoeftes van tegenwoordig.
 4. Onnodige toevoedingen zijn vermeden.
 5. Alle essentiële voedingsstoffen in de juiste dosering in een handig dagzakje.

Gebruik mijn unieke kortingscode: kortingkoolhydraatarmplan

Ja, ik wil iedere dag vitaler worden!

Let op! Gebruik mijn unieke kortingscode kortingkoolhydraatarmplan om €7,50 voordeel te krijgen op een maandpakket of abonnement.

Heb je niet de tijd om het hele artikel te lezen? Via de knoppen in de inhoudsopgave ga je gelijk naar het desbetreffende hoofdstuk.

Waarom voedingssupplementen?

Ik heb lang gedacht dat ik met gezonde voeding voldoende voedingsstoffen binnen zou krijgen. Toen ik me er echt in ging verdiepen bleek dit een droom… Door onze moderne leefstijl putten we de aarde uit en daardoor bevatten onze voedingsmiddelen veel minder vitaminen en mineralen dan vroeger. En bovendien zijn veel voedingsmiddelen bewerkt, waardoor veel vitaminen en mineralen verloren zijn gegaan. Dus ook al zou je je aan alle voedingsrichtlijnen houden, dan is de kans nog klein dat je een optimale hoeveelheid aan voedingsstoffen binnen krijgt. 

Daardoor is de noodzaak voor het kopen van goede supplementen groot!

Voedingssupplementen kopen is noodzaak

Welke vitaminen en mineralen?

Ik ben er een groot voorstander van om zo veel mogelijk vitaminen en mineralen binnen te krijgen door gezonde en gevarieerde voeding. Ik wil dan ook benadrukken dat voedingssupplementen geen vervanging is van een gezond voedingspatroon, maar alleen een aanvulling.

Voedingssupplementen zijn een aanvulling op een gezond voedingspatroon, zeker geen vervanging!

Om die reden ben ik ook geen voorstander van een algemene multivitamine. Ik kies er liever voor om alleen die vitaminen en mineralen in de vorm van supplementen te nemen, waar we (over het algemeen) een te kort aan hebben. Natuurlijk kan je dit exact laten bepalen aan de hand van een bloedonderzoek. Maar over het algemeen hebben veel mensen een tekort aan:

 • Vitamine D3, aanbevolen hoeveelheid: minimaal 75 mcg1
 • Vitamine K2, aanbevolen hoeveelheid: 32 – 180 mcg1
 • Magnesium, aanbevolen hoeveelheid: minimaal 300 mg1
 • Selenium, aanbevolen hoeveelheid: 60 mcg1
 • Omega 3, aanbevolen hoeveelheid: 700 mg EPA + DHA1
 • Jodium, aanbevolen hoeveelheid: 100 – 150 mcg1

Voor veganisten komt hier altijd vitamine B12 (2,8 mcg1) bij en vaak ook vitamine A (400 mcg) en zink (9 mg1).

De bovenstaande hoeveelheden zijn gebaseerd op een optimale hoeveelheid en niet op een minimale hoeveelheid die je vaak in adviezen voorbij ziet komen. Hier zit een duidelijk verschil tussen: een optimale inname van voedingsstoffen heeft een optimale werking voor je lichaam.

Waar moet je op letten bij het kopen van voedingssupplementen?

Mijn zoektocht begon bij de plaatselijke drogist. En omdat ik alleen die vitaminen en mineralen wilde innemen waar ik een tekort aan had, vielen de standaard multivitaminen af. Bovendien kwam ik er in mijn zoektocht ook achter dat de standaard multivitaminen ook niet de juiste doseringen heeft en niet alle essentiële voedingsstoffen bevat waar ik naar op zoek was.

Dus kocht ik verschillende losse supplementen. Maar toen ik alle etiketten ging bestuderen, liep ik tegen een aantal dingen aan:

 • Ook deze losse supplementen hadden niet allemaal de juiste dosering en
 • Sommige hadden zoetstoffen als ingrediënt.
Voedingssupplementen: waar op letten?

Biologisch vs synthetisch

Er zijn biologische supplementen maar ook synthetische varianten. De biologische varianten bevatten natuurlijke stoffen. En de synthetische bestaan uit industrieel geproduceerde voedingsstoffen. Je zou in eerste instantie denken dat de biologische varianten altijd de beste zijn, maar ons lichaam neemt bepaalde synthetische vitamines beter op dan de natuurlijke variant. Verder hebben ze dezelfde werking. Dus het is altijd het beste om af te wegen welke variant per vitamine en mineraal het beste wordt opgenomen in je lichaam.

Let op het volgende!

Als je voedingssupplementen gaat kopen, let dan op het volgende:

 1. De juiste voedingsstoffen
 2. De juiste optimale hoeveelheden
 3. Geen onnodige hulpstoffen
 4. Goede opname en hoge werkzaamheid

Hoe ging mijn zoektocht verder?

Mijn conclusie was al snel dat ik met de voedingssupplementen van de drogist niet het optimale voor mijn lichaam deed. Dus ik ging nu op internet verder zoeken en toen zag ik al snel door de bomen het bos niet meer… 

Maar het toeval wilde dat ik een post voorbij zag komen van drs. Richard de Leth. Een doctorandus die ik al jaren volg vanwege zijn holistische kijk op leefstijl-geneeskunde. Vanuit zijn eigen zoektocht naar een goede basis suppletie, heeft hij zijn eigen voedingssupplementen ontwikkeld: Vitaily basis en Vitaily vegan.

Dit gaf mij zo veel vertrouwen dat ik besloot een kwartaalpakket te bestellen. Dat was een hele goede beslissing, die een einde aan mijn zoektocht maakte!

Waarom Vitaily?

Nu ik Vitaily al geruime tijd gebruik, kan ik wel zeggen dat ik deze voedingssupplementen met het volste vertrouwen neem. Voor mij is Vitaily de oplossing voor iedereen die gezond wil leven en van gemak houdt:

 1. Ieder ingrediënt is van de beste kwaliteit en de hoogste werkzaamheid.
 2. Het bevat ondersteunende ingrediënten die de opname en werking van essentiële voedingsstoffen verbeteren.
 3. De dosering is afgestemd op de behoeftes van tegenwoordig.
 4. Onnodige toevoedingen zijn vermeden.
 5. Alle essentiële voedingsstoffen in de juiste dosering in een handig dagzakje.

Voedingssuppelementen kopen van Vitaily

Goede voedingssupplementen zijn niet goedkoop, dat weet ik inmiddels wel door mijn zoektocht. Maar als je Vitaily vergelijkt met andere supplementen van hoge kwaliteit dan is Vitaily echt goedkoper. Dit is mogelijk doordat je rechtstreeks bij de producent koopt, zonder tussenhandelaren. Niet alleen een optimale gezondheid, maar ook nog eens goed voor je portemonnee 😄. 

Wil jij ook alle essentiële voedingsstoffen van de beste kwaliteit en hoogste werkzaamheid voor een eerlijke prijs? Gebruik dan mijn persoonlijke kortingscode kortingkoolhydraatarmplan voor €7,50 korting op een maandpakket of abonnement .

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb geholpen, zodat je nu weet waar je bij het kopen van voedingssupplementen op moet letten. Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Stel ze gerust in het opmerkingenveld hieronder, ik beantwoord ze graag!

Lees ook:

Bronvermelding:

 1. https://oersterk.nu/blogs/waarom-basissupplementen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *