Wat is verantwoord afvallen?

wat is verantwoord afvallen, links boven

Verantwoord afvallen is het verliezen van lichaamsgewicht op een gezonde manier, dus zonder dat je schade aanbrengt aan je gezondheid.

Ons lichaam is er van oudsher op gericht om alle voeding die we binnen krijgen zo efficiënt mogelijk op te slaan voor tijden van schaarste. In onze Westerse samenleving kennen we alleen geen tijden van schaarste meer. Hierdoor worden onze vetreserves niet meer aangesproken en worden we met z’n allen steeds dikker. Mensen met overgewicht hebben meer kans op allerlei gezondheidskwalen en ziekten, daarom is het belangrijk om verantwoord af te vallen.

De basis van verantwoord afvallen is gezond en gevarieerd eten en voldoende bewegen. Hoe eet je gezond? Laat alle geraffineerde suikers, snelle koolhydraten en lege calorieën achterwege en je zult zien hoe makkelijk afvallen is. Verantwoord afvallen doe je dus niet met een crashdieet. Hierbij krijg je meestal te weinig voedingsstoffen binnen en het kan je stofwisseling in de war schoppen, niet echt verantwoord dus.

Wil je meer weten over hoe je gezond kunt afvallen? Lees dan mijn blogartikel ‘Afvallen zonder dieet? Met deze 12 tips lukt het jou ook!‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *