Wat zijn tweevoudige koolhydraten?

wat zijn tweevoudige koolhydraten, linksboven

Tweevoudige koolhydraten zijn koolhydraten die uit twee enkelvoudige koolhydraten bestaan. Ook deze koolhydraten breekt ons lichaam snel af en worden snel opgenomen in ons bloed, net als de enkelvoudige. Waardoor onze bloedsuikerspiegel snel stijgt en moet ons lichaam veel insuline aanmaken om het weer op peil te brengen. Hierdoor ontstaan grote schommelingen in onze bloedsuikerspiegel en dit is ongezond. Dus ook deze koolhydraten vallen onder de snelle koolhydraten.

Lactose (melksuiker), maltose (moutsuiker) en sacharose (suikerbiet) zijn tweevoudige koolhydraten. Je vindt ze onder andere in melk, bier, rietsuiker, ahornsiroop, frisdrank, snoep en gebak.

Wil je meer weten over koolhydraten? Lees dan mijn blogartikel ‘Wat zijn langzame en snelle koolhydraten?‘.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren", dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten