Koolhydraatarm 50 dagen programma review: Lees mijn ervaringen!

Kan dit afslankprogramma van Niels Bosman voor jou ook succesvol zijn?

Gemiddelde leestijd: 30 minuten

Waarschijnlijk ben je hier terecht gekomen omdat je wilt afvallen en opzoek bent naar ervaringen met het Koolhydraatarm 50 dagen programma. Het koolhydraatarme dieet is inderdaad een succesvolle methode als je gezond en blijvend wilt afvallen. Niet zo gek dus dat je er online een hoop over kan vinden. Een hoop ondernemers spelen in op het succes van koolhydraatarm eten. Ze willen er allemaal een graantje van meepikken, maar doordat het er zo veel zijn, wordt het steeds lastiger om de goede van de slechte te onderscheiden. 

Als je gaat zoeken op internet kom je tal van programma’s tegen die je beloven makkelijk en succesvol te laten afvallen. Zo ook het Koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels Bosman. Je komt dit populaire afslankprogramma regelmatig tegen op internet als je op zoek bent naar informatie over afvallen.

Ik heb dit programma zelf gekocht en in deze review geef ik je mijn eerlijke mening over en ervaringen met dit afslankprogramma. Lees hier of dit programma voor jou ook succesvol kan zijn en of het zijn geld waard is.

Waarom zou je naar mij moeten luisteren?

Net als veel afslankprogramma’s, vind je online ook veel ervaringen over het Koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels Bosman. Dit is niet voor niets, het is een populair programma. Maar de meeste reviews hebben veel van elkaar weg. Enigszins is dit begrijpelijk, want het programma heeft nu eenmaal een bepaalde opbouw. Wat ik in de meeste reviews echter mis is een eigen ervaring: Heb je echt geen honger? Zijn de recepten lekker? Zijn ze ook makkelijk te bereiden? Val je echt af?

Ervaringsdeskundige

Ik behoor tot de groep mensen die van nature niet gezegend is met een slank lichaam. Maar ik heb aan den lijve ondervonden wat voor resultaten je kunt behalen met een koolhydraatarm dieet. Na diverse vergeefse pogingen met verschillende diëten, ben ik uiteindelijk vele kilo’s afgevallen met een koolhydraatarm dieet. En nu heb ik nog steeds geen moeite om op gewicht te blijven dankzij deze nieuwe levensstijl.

Waarom vertel ik je dit? Zodat je weet, dat je informatie krijgt van een ervaringsdeskundige.

Koolhydraatarm dieet

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Voordat ik start met de échte review wil ik je in het kort vertellen wat een koolhydraatarm dieet is.

Vaak denken mensen dat je bij een koolhydraatarm dieet geen koolhydraten eet. Dat is onjuist, je eet wel degelijk koolhydraten, alleen eet je geen snelle koolhydraten. Deze koolhydraten zitten vol met suikers, zetmeel en lege calorieën. Ze zijn er onder andere de oorzaak van dat we de afgelopen 30 jaar gemiddeld dikker zijn geworden.

De langzame koolhydraten, uit bijvoorbeeld groente en fruit, eet je wel. Ze bevatten van nature veel vitaminen, mineralen en vezels. En deze laatste zorgen voor een verzadigd gevoel. Dus 2 vliegen in 1 klap: je vermijd de dikmakers en je hebt sneller een vol gevoel.

Waarom worden we dik van koolhydraten?

Ons lichaam zet koolhydraten om in glucose en de glucose wordt opgenomen in ons bloed. Hierdoor stijgt onze bloedsuikerspiegel (ook wel bloedglucosespiegel genoemd). Door het eten van snelle koolhydraten stijgt je bloedsuikerspiegel snel, waardoor je lichaam snel veel insuline moet aanmaken om deze weer te stabiliseren. Zo ontstaan grote schommelingen. Je hebt het zelf waarschijnlijk wel eens gemerkt dat je je na het eten van suikers moe voelt en tegelijkertijd trek krijgt in nog meer zoetigheid. Dat is precies wat grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel veroorzaken: de welbekende after-dinner-dips en snaaigedrag. En deze zijn zeer moeilijk te weerstaan! Grote kans dat je hier aan toe geeft, met als gevolg dat je meer eet dan dat je nodig hebt.

Natuurlijk heeft ons lichaam glucose nodig, maar over het algemeen eten we het veel te veel. Met als gevolg dat ons lichaam alle glucose die hij niet nodig heeft, opslaat als vet. Deze vetreserves zijn bedoeld voor tijden van schaarste, alleen die kennen we niet meer. Dus onze vetopslag wordt alleen maar groter.

Is een koolhydraatarm dieet gezond?

Ik durf wel te zeggen dat de meeste welvaartsziekten, inclusief overgewicht, ontstaan door de vele suikers die we eten. En laten we nu net deze snelle koolhydraten laten staan bij een koolhydraatarm dieet. Daarnaast bevatten de voedingsmiddelen met langzame koolhydraten juist veel belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels. Dus ja, een koolhydraatarm dieet is gezond. Dat blijkt ook wel uit de vele positieve effecten die een koolhydraatarm dieet op je gezondheid heeft:

 • Afvallen
 • Meer energie
 • Goede resultaten bij diabetes type 2
 • Verhoging van het goede cholesterol en verlaging van het slechte cholesterol
 • Voorkomt een hoge bloeddruk

Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn kennisbankartikel over de effecten van een koolhydraatarm dieet op je gezondheid.

Wie is Niels Bosman?

Voordat je deel gaat nemen aan het afslankprogramma van Niels is het wel zo fijn om te weten wie hij is. Niels Bosman is de auteur van het Koolhydraatarm 50 dagen programma. Niels zegt zelf dat het zijn grootste passie is om een relaxed, gezond en gelukkig leven te leiden. En dat wil hij niet alleen voor zichzelf, hij wil ook anderen hiertoe inspireren. In zijn eigen zoektocht naar een relaxed en gelukkig leven heeft hij ontdekt dat een sterk en gezond lichaam een must have is. 

“Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren.”

Niels Bosman

Vanuit zijn passie is hij in 2014 de website MakkelijkAfvallen.eu gestart, zijn opleiding aan de universiteit van Tilburg (Bedrijfscommunicatie en Digitale media) kwam hierbij goed van pas. Op zijn website vind je niet alleen tips, informatie en adviezen over afvallen, maar ook koolhydraatarme recepten en succesverhalen.

Is Niels betrouwbaar?

Leuk dat je een beetje weet wie Niels is, maar is hij ook betrouwbaar? Dat was wel een belangrijk ‘ding’ voor mij, voordat ik ben overgegaan tot aankoop. Ik kan je vertellen: hij is 100% betrouwbaar.

Op zijn website deelt hij zijn bedrijfsinformatie met onder andere de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Uiteraard heb ik dit gecontroleerd en ik kan je zeggen dat deze gegevens kloppen. Verder heb ik voordat ik het programma bestelt heb, contact opgenomen met Niels via zijn website en binnen 24 uur had ik antwoord. Ook op internet vind ik geen negatieve verhalen over Niels, maar anders waren er ook niet zo veel deelnemers aan zijn programma. Ik heb een aantal berichten gevonden van mensen die iets anders van het programma verwacht hadden en daar heeft hij netjes op gereageerd en die mensen hebben hun geld zonder problemen teruggekregen.

Over betrouwbaarheid hoef je je echt geen zorgen te maken!

Niels Bosman, een betrokken coach

Een betrokken coach

Niels is zijn website gestart vanuit zijn eigen passie, dat zegt eigenlijk al genoeg over zijn bevlogen- en betrokkenheid. Niels en zijn (inmiddels) team staan dagelijks in de keuken om nieuwe koolhydraatarme recepten te ontdekken. Hij doet er alles aan om je te verrassen met lekkere, maar ook makkelijke recepten. Daarnaast vind je op zijn website niet alleen tips om je te helpen bij het afvallen, maar ook om rustiger te worden en je happy te voelen in je lichaam. Hij helpt je dus naast het afvallen ook om stralend door het leven te gaan.

Deze bevlogenheid levert hem het volgende resultaat op:

 • Inmiddels zijn al meer dan 40.000 mensen succesvol afgevallen met zijn 50 dagen programma
 • 88.207 Likes op Facebook
 • 20,4K volgers op Instagram
 • 143.344 views op Youtube

Niels wil niet alleen verkopen, hij is ook een coach. Hij vraagt je om hem op de hoogte te houden van je vorderingen en is ook heel benieuwd naar foto’s van jouw creaties. Veel van de foto’s in het e-book bij de recepten zijn zelfs gemaakt door deelnemers van het 50 dagen programma.

Niels is zo overtuigd van zijn programma, dat hij een 50 dagen niet afgevallen, geld terug garantie geeft!

Wat is het Koolhydraatarm 50 dagen programma?

Het Koolhydraatarm 50 dagen Programma was in eerste instantie alleen een e-book dat je helpt bij het afvallen. Maar inmiddels is versie 2.0 verkrijgbaar en krijg je een fysiek boek als je het programma bestelt. Daarnaast ontvang je ook de digitale versie. Het boek bevat naast dagmenu’s met koolhydraatarme recepten, ook tips en opdrachten. Door zijn praktische insteek en ervaring met de vele mensen die al succesvol zijn afgevallen dankzij zijn programma, durf ik wel te zeggen dat het een compleet programma is. Je krijgt dus niet alleen recepten, maar ook handige informatie en tips die jou helpen om het tot een succes te maken. En door de opdrachten blijf je gemotiveerd en gefocust op het programma.

Voor wie is het programma?

Als je op internet zoekt naar ervaringen van anderen, zie je vooral recensies van vrouwen. Terwijl Niels op zijn verkooppagina schrijft dat het programma voor iedereen is die gezond en slank door het leven wil gaan. Hoe zit dit?

In het boek wordt het duidelijk: Het 50 dagen programma is opgesteld voor vrouwen die meer dan 10 kg willen afvallen. Maar ook mannen kunnen met wat aanpassingen meedoen met dit programma. Eigenlijk is dit ook wel logisch, want mannen hebben over het algemeen meer calorieën nodig dan vrouwen. In het programma beschrijft Niels precies wat mannen kunnen aanpassen als ze ook mee willen doen. 

In de recepten is geen rekening gehouden met allergieën, vegetariërs of andere speciale dieetwensen. Dus dit programma is niet geschikt voor mensen met voedselallergieën of vegetariërs.  

Het 50 dagen programma in detail

Na het algemene deel met informatie, tips en motivatie, kom je bij de weekmenu’s. Je vind hier menu’s voor in totaal (heel verrassend😉) 50 dagen, die bestaan uit ontbijt, lunch, avondeten en 3 tussendoortjes. Als je het Koolhydraatarm 50 dagen programma bestelt, krijg je ook voor alle weken boodschappenlijstjes. Je hoeft de komende 50 dagen dus niet meer na te denken over wat je moet eten en je kunt zo naar de supermarkt om alles in huis te halen.

Wat ik erg positief vindt, is dat Niels in het boek nogmaals benadrukt dat het gaat om anders eten, niet om minder. Zeker met 3 tussendoortjes zul je geen hongergevoel ervaren! Een ander positief punt vind ik dat je maaltijden of tussendoortjes kunt ruilen of recepten kunt aanpassen, als je bijvoorbeeld iets niet lust. Bij de recepten vind je een overzicht van de hoeveelheid kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten. Wat ik alleen mis is de bereidingstijd, maar uitgangspunt is dat het relatief snel en makkelijk te bereiden recepten zijn. De bereidingstijd van de recepten die ik heb uitgeprobeerd varieerden tussen de 10 en 40 minuten. 

Aan het einde van iedere week krijg je in het boek waardevolle tips, adviezen en opdrachten ter motivatie.

Uitgangspunten

Uitgangspunt van het programma zijn:

 • Afvallen zonder sporten, maar het mag natuurlijk wel
 • Afvallen zonder honger
 • Makkelijk te bereiden recepten, die ook nog lekker zijn
 • Betaalbare ingrediënten (geen dure superfoods)
 • Goede balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten

De recepten zijn overigens opgezet voor 1 persoon. Dus mocht met je partner of hele gezin meedoen, vermenigvuldig de hoeveelheden gewoon met het aantal personen dat mee-eet.

Het geheim van het Koolhydraatarm 50 dagen programma

Het geheim van dit programma is dat je gaat eten volgens de unieke 50-30-20 regel:

 • 50% eiwitten
 • 30% gezonde vetten
 • 20% koolhydraten

Deze unieke regel zorgt er niet alleen voor dat je afvalt, maar ook om daarna op gewicht te blijven. Alle recepten in dit e-book zijn samengesteld volgens deze regel. Misschien goed om te weten dat tegenwoordig de meeste mensen te veel energie halen uit koolhydraten, soms zelfs voor meer dan 60%. Het draait dus allemaal om anders eten, niet om minder eten.

Heel veel extra’s

Als je het Koolhydraatarm 50 dagen programma koopt, krijg je niet alleen de dagmenu’s met recepten. Ik kreeg ook diverse bonussen:

 • Boodschappenlijstjes voor alle weken
 • Koolhydraatarme drinktips
 • 100 Koolhydraatarme lekkernijen

En vervolgens kreeg ik nog een aantal onaangekondigde extra’s:

 • Het weg met buikvet plan
 • Gratis toegang tot een online training met 3 Afslankgeheimen om ziektes om te keren, hardnekkig vet te laten verdwijnen en je snaaibuien te voorkomen. In deze training maakt Niels het heel persoonlijk, door over zijn eigen struggles te vertellen. En vertelt hij hoe je gebruik kunt maken van de natuurlijke kracht van je lichaam. Alleen het einde van de training waarin hij een aanbod doet, vond ik persoonlijk een beetje lang duren.
 • 10 Tips voor een koolhydraatarme lifestyle

Deze bonussen zijn er allemaal op gericht om je extra te motiveren en te helpen om koolhydraatarme levensstijl tot een succes te maken. Bovendien kun je ook altijd rechtstreeks contact opnemen met Niels. Gewoon even een mailtje sturen en hij reageert over het algemeen binnen 24 uur op je vraag.

Ik weet niet hoe lang deze bonussen onderdeel uitmaken van het bestelproces, dus ik zou niet te lang wachten, als je mee wilt doen.

Maak gebruik van de speciale kortingspagina! Mis deze en de gratis bonussen niet.

Je gaat niet alleen afvallen!

Het Koolhydraatarm 50 dagen programma gaat je helpen om op een gezonde manier af te vallen. Hoeveel je afvalt is van persoon tot persoon anders, maar uit diverse testen bij zowel vrouwen als mannen, komt het resultaat uit tussen de 7 en 36 kg na 50 dagen. 

Je valt niet alleen af, maar je zult je ook energieker gaan voelen. Met dit programma geef je je gezondheid een boost, je voorkomt er allerlei kwaaltjes en ziekten mee.

Natuurlijk komt dit allemaal niet vanzelf, je moet er wel wat voor doen. Je moet bereid zijn je eetpatroon aan te passen. Dit zal voor de één makkelijker zijn dan voor de ander. Hoe meer je last hebt van een suikerverslaving, hoe meer doorzettingsvermogen je nodig hebt.

Maar…..ook daar heeft Niels Bosman aan gedacht: Hij heeft de Samen Slank Community in het leven geroepen met inmiddels meer dan 1000 leden, coaches en voedingsexperts. Deze besloten Facebookgroep is het #1 geheim om je nieuwe eetpatroon makkelijker vol te kunnen houden. Ook na deze 50 dagen. 

Samen Slank Community

Deze Samen Slank Community is jouw stok achter de deur: 

 • De deelnemers helpen en motiveren elkaar  
 • Er staan voedingsexperts en coaches voor je klaar
 • Hier worden de beste tips voor een koolhydraatarme lifestyle gedeeld
 • Elke week komt er een nieuw weekmenu met boodschappenlijst online

Wat kost het Koolhydraatarm 50 dagen programma?

Natuurlijk is dit ook een belangrijke vraag, waar je graag het antwoord op hebt. Dit programma kost nu maar € 37,- en dat vind ik niet veel voor zo’n compleet programma. Het is een éénmalige investering waar je de rest van je leven de vruchten van plukt. En na die 50 dagen kan je natuurlijk gewoon weer opnieuw beginnen met de dagmenu’s. 

En mocht je toch niet tevreden zijn dan kan je gewoon gebruik maken van de 50 dagen-niet goed-geld-terug-garantie. Stuur gewoon een mailtje en je krijgt je geld zonder vragen teruggestort op je rekening.

Bestelproces

Het bestelproces verloopt makkelijk en snel. Zodra je de bestelling plaatst, moet je je naam en e-mailadres invullen en kies je de gewenste betaalmethode (Apple Pay, IDEAL, Credit Card, PayPal of Bancontact). Alle verbindingen zijn versleuteld met SSL, dus je kunt veilig betalen. Op deze pagina heb je eventueel ook nog de mogelijkheid om het 7-daagse Smoothie Detox Plan toe te voegen aan je bestelling. En vervolgens ga je naar afrekenen. 

Zodra je betaald hebt, krijg je gelijk een bevestigingsmail van je bestelling en daarin staat dat je binnen 15 minuten het 50 dagen programma ontvangt. Bij mij duurde dit wat langer (ca. 40 min.), dus staar je niet blind op die 15 minuten. Bij sommige mensen belandt de e-mail in de spambox, dus check die voor de zekerheid ook even. In de mail met het 50 dagen programma staat een link waar je op kunt klikken en dan opent direct het e-book, je hoeft dus niks te downloaden. Het fysieke boek volgt uiteraard via de post.

Omdat je tijdens het bestelproces je e-mailadres hebt moeten invullen, ontvang je af en toe een mail van Niels of van MakkelijkAfvallen. In de mailings staan interessante tips, informatie, aanbiedingen en geeft motivatie. Maar mocht je hier geen prijs op stellen, heb je onderaan iedere mail de mogelijkheid om je uit te schrijven van de mailinglijst.

Meningen van anderen

Zoals ik in het begin al aangaf, zijn er veel reviews te vinden. En eigelijk zijn die allemaal positief, hoe geloofwaardig is dit? Ik ben tussen al die beoordelingen op zoek gegaan naar veel genoemde pluspunten, maar zeker ook naar minpunten.

Pluspunten

De meest gehoorde pluspunten zijn toch wel dat de informatie en recepten erg waardevol zijn en makkelijk te maken zijn. Je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn. Ook doet het programma wat het beloofd, je valt zeker af in 50 dagen. Verder wordt ook vaak de snelle reactie van Niels en zijn team op vragen genoemd.

Minpunten

Naast deze pluspunten heb ik ook minpunten gevonden tussen alle berichten. Een aantal mensen hadden een fysiek boek verwacht, maar naar mijn mening staat overal duidelijk vermeld dat het om een e-book gaat. Verder vinden sommige mensen een e-book lastig tijdens het koken. Persoonlijk vind ik dit tijdens het koken geen enkel probleem. Ik gebruik op het aanrecht een standaard voor mijn tablet en dat werkt prima. Verder kom ik regelmatig de opmerking tegen dat mensen het e-book niet hebben ontvangen, maar bij nader inzien blijkt deze in de spambox terecht zijn gekomen.

Inmiddels is er versie 2.0 waarbij je ook een fysiek boek ontvangt, dus dit minpunt is niet meer van toepassing.

Als laatste minpunt ben ik tegen gekomen dat je te weinig informatie krijgt om na deze 50 dagen zelfstandig een koolhydraatarme maaltijd te kunnen samenstellen. Er worden in het e-book wel allerlei praktische tips gegeven over hoe je met bepaalde situaties kunt omgaan. Maar het klopt dat er in het e-book geen uitgebreide informatie staat over hoe je precies een koolhydraatarme maaltijd samenstelt. Dat is nu juist het fijne van dit programma, daar hoef je je niet druk over te maken. Je krijgt in deze 50 dagen genoeg voorbeelden waar je inspiratie uit kunt putten voor daarna en je kan natuurlijk ook gebruik blijven maken van de recepten. En mocht je meer willen: je kunt altijd nog een lidmaatschap afsluiten bij de Samen Slank Community.

Ervaringen van deelnemers aan het afslankprogramma

Aangezien er al zoveel mensen hebben meegedaan aan dit afslankprogramma, zijn er genoeg ervaringen van deelnemers te vinden. Ik heb met name gezocht op Facebook, omdat je hier (vrijwel) zeker weet dat het om echte mensen gaat. Hieronder vind je een aantal reacties van deelnemers. In verband met privacy heb ik hun volledige naam en foto onherkenbaar gemaakt.

Ervaringen van deelnemers aan het Koolhydraatarm 50 dagen programma

Zoals je ziet reageert Niels op alle berichten.

Mijn ervaringen met het Koolhydraatarm 50 dagen programma

Omdat ik al op gewicht ben, heb ik niet het volledige 50 dagen programma gevolgd. Maar ik heb het wel 2 weken uitgeprobeerd, zodat ik een eerlijke mening kan geven over het programma. Ik moet zeggen dat de recepten me verrast hebben. Er zijn er inmiddels al een aantal bij die ik vaker ga maken, de spinazie quiche met feta en champignons is toch wel één van mijn favorieten.

En zo heb ik er nog een aantal en ik ga er echt nog meer uitproberen! De bereiding van de recepten zijn overigens duidelijk omschreven, dus je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn. Wat ik wel jammer vind is dat er geen bereidingstijd staat aangegeven bij de recepten. Dat zou het plannings-technisch wat makkelijker maken. De recepten die ik heb uitgeprobeerd varieerden qua bereidingstijd tussen de 10 en 40 minuten. Als je de recepten doorleest kan je echter wel een inschatting maken van de bereidingstijd.

Verder heb ik echt geen honger gehad. Tussen de eetmomenten zit maximaal 2,5 tot 3 uur en bovendien bevatten de maaltijden relatief veel eiwitten. Deze combinatie zorgt ervoor dat je lang een verzadigd gevoel houdt.

En het resultaat na 2 weken: 1,5 kilo kwijt. Dus blijkbaar was ik toch nog niet helemaal op gewicht ;).

Koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels Bosman
Koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels Bosman

Beoordeling door Andrea Nieland,

18 jun 2020
5

Ik ben van mening dat je voor € 37,- een compleet en succesvol afslankprogramma krijgt. Niet alleen recepten, maar ook praktische tips en motivatie om het tot een succes te maken. En Niels en zijn team staan altijd voor je klaar!

Het is niet voor niets dat al meer dan 99.000 mensen je zijn voorgegaan.

Overall review

 • Zeer succesvol afslankprogramma

 • Makkelijke recepten

 • Lekkere recepten

 • Kant-en-klare boodschappenlijstjes

 • Betaalbare en normale ingrediënten die gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn

 • Afvallen zonder sporten

 • Afvallen zonder hongergevoel

 • Goede balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten

 • Het hele gezin kan meedoen

 • Recepten zijn makkelijk aan te passen

 • Waardevolle tips, informatie en motivatie

 • Veel extra’s

 • Snelle reactie bij vragen

 • Mannen moeten de recepten wat aanpassen (staat wel omschreven hoe)

 • De bereidingstijd staat niet aangegeven bij de recepten

Ik heb mijn best gedaan om je alle informatie te geven om een goede keuze te kunnen maken. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust hieronder!

Afvallen in 50 dagen!

Wil jij nu ook eindelijk succesvol afvallen en een gezonde basis neerleggen voor de rest van je leven? Het Koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels Bosman gaat jou daar bij helpen! Al meer dan 99.000 mensen zijn je voorgegaan.

Stuur mij naar de kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *