Magimix keukenmachine ervaringen en review

Mijn ervaringen na jarenlang gebruik

Gemiddelde leestijd: 20 minuten

Deze Magimix keukenmachine heb ik jaren geleden zelf gekocht. Deze review bevat mijn eerlijke mening na jarenlang gebruik. Ik ben op geen enkele manier beïnvloed.  

Een keukenmachine is voor mij onmisbaar in de keuken! En toen ik jaren geleden kennismaakte met een keukenmachine van Magimix was ik gelijk verkocht, dus ik besloot mijn ervaringen op te schrijven, zodat jij ook kennis kan maken. De meeste reviews of ervaringen die je op internet vindt over de Magimix keukenmachine, zijn van mensen die de keukenmachine net gekocht hebben. Maar in deze review lees je dat ik na 8 jaar nog steeds goede ervaringen heb met mijn Magimix Keukenmachine!

Geen tijd om verder te lezen? Navigeer via de knoppen in de inhoudsopgave naar het gewenste hoofdstuk of bestel direct een Magimix Keukenmachine hier.

Inhoudsopgave

Het merk Magimix

Magimix is een Frans merk en de keukenmachines worden ook in zijn geheel in Frankrijk gemaakt. Dus geen goedkope onderdelen die door slecht betaalde mensen in elkaar worden gezet. De multifunctionele foodprocessor, zoals het zo mooi heet (ik zeg gewoon keukenmachine), is oorspronkelijk, meer dan 40 jaar geleden, een uitvinding van Magimix. En is tegenwoordig in veel keukens niet meer weg te denken, niet in de hobbykeukens, maar ook niet in de professionele keukens.

Verschillende types

Voor iedere keuken is er een passende keukenmachine:

 • Magimix Cuisine Système 5200 XL: voor grotere gezelschappen tot 8-10 personen
 • Magimix Cuisine Système 4200 XL: voor 5-6 personen
 • Magimix Compact 3200 XL: meer dan voldoende voor 2-4 personen
 • Magimix Le Mini Plus: ideaal voor de kleiner keuken

Naast de verschillende uitvoeringen, kan je ook kiezen uit verschillende kleuren: zwart, rood, chroom en mat chroom. De Le Mini Plus is ook nog verkrijgbaar in de kleuren groen, roze, rood, blauw, geel en crème.

Magimix keukenmachines ervaringen met verschillende types

Wat krijg je?

Welk type je ook kiest, je krijgt standaard een aantal accessoires meegeleverd in een praktische opbergdoos. Dus geen rondslingerende accessoires in je keukenkastjes!

Accessoires

 • Transparante kom, de grote is afhankelijk van welk type je hebt (3,6 L / 3 L / 2,6 L / 1,7 L)
 • Midi kom (niet bij het type Le Mini Plus)
 • Mini kom
 • Deksel, bij het type Le Mini Plus een normale, bij de overige type een Xl deksel met een extra brede invoer buis
 • Metalen mes voor hakken, fijn malen en mixen
 • Een mini mes voorin de mini kom
 • Kneedmes, voor het kneden van deeg
 • 2 plakjes schijven (2 en 4 mm), voor zeer dunne of normale plakjes 
 • 2 raspschijven (2 en 4 mm), voor fijn of grof raspen (bij het type Le Mini zijn de plakjes en raspschijven gecombineerd)
 • Eiwitklopper, voor het kloppen van eiwit en slagroom
 • Blendermix, voor nog romerige pannenkoekenbeslag, soepen, milkshakes of smoothies 
 • Spatel,voor het naar beneden duwen van ingrediënten of het het leegschrapen van de kommen.
 • Receptenboek met 100 recepten
 • Gratis App voor alle recepten van Magimix

Met de multifunctionele foodprocessor kunnen niet alleen dagelijkse maaltijden worden bereid, maar ook de meest ingewikkelde gerechten!

Magimix

Optionele accessoires

 • Spiral expert kit, deze zijn ideaal als je koolhydraatarme spaghetti, tagliatelle of fusilli van groente wilt maken
 • Citruspers, met 2 perskegels voor kleine en grote citrusvruchten
 • Creatief koken kit, bestaande uit 3 schijven voor gegolfde plakjes, brede tagliatelle of julienne.
 • Plakjes schijf 6 mm
 • Gegolfde plakjes schijf
 • Raspschijf 6 mm
 • Parmezaanrasp, voor het rappen van parmezaanse kaas of harde chocolade
 • Juicekit, voor sappen en smoothies
 • Blokjes- en staafkit, voor het in blokjes of snijden van groente en fruit. Ook ideaal voor het snijden van frietjes.
 • Pureerkit, voor het maken van puree en compote

Door al deze accessoires is de Magimix Keukenmachine een veelzijdige keukenhulp, die veel andere apparaten in je keuken overbodig maken. En je veel werk uit handen neemt tijdens het koken.

Motor

De Magimix keukenmachine heeft een krachtige inductiemotor, die zelf de snelheid bepaald op basis van het gewicht in de kom. Hierdoor is de bediening super eenvoudig: je zet hem aan of uit en je hebt de mogelijkheid om de pulse functie te gebruiken. De rest regelt de motor dus helemaal zelf.

De motor kan rustig 20 minuten non-stop draaien zonder problemen. En wat ik erg fijn vind is dat de keukenmachine niet over het aanrecht stuitert doordat hij door het wat zwaardere gewicht erg stabiel staat.

Een ander pluspunt is de 30 jaar garantie die Magimix op de motor geeft, dat geeft vertrouwen. En ik moet zeggen in de 8 jaar dat ik mijn Magimix heb, heeft de motor nog niet één keer gehaperd en ik gebruik hem heel vaak!

Werkt het?

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de Magimix keukenmachine een multifunctionele keukenmachine is. Hij maakt een hoop andere apparaten in je keuken echt overbodig!

Gebruik

Ik vind het een mooi en simpel design en daar hou ik van! En ook in het gebruik komt dat terug vind ik. De kommen, messen, schijven en deksel zijn makkelijk in elkaar te zetten. En dan hoef je verder niet na te denken over welke snelheid. Gewoon aanzetten en de keukenmachine regelt de rest. 

En zoals ik eerder al aangaf, de keukenmachine staat erg stabiel tijdens het gebruik. En ondanks dat de motor soms hard moet werken (bij mij dan…) valt het geluid reuze mee.

Veiligheid

Als moeder van een klein meisje vind ik veiligheid heel erg belangrijk. Aangezien mijn dochter graag meehelpt in de keuken, vind ik het belangrijk dat ik de keukenmachine met een gerust hard op het aanrecht kan laten staan, zonder dat zij hem alleen kan aanzetten. Natuurlijk weet ik dat je er altijd bij moet blijven, maar je weet hoe het gaat als je staat te koken….

De Magimix is met een dubbele beveiliging uitgerust. Als de mengkom of de deksel niet juist of niet volledig dicht is gedraaid, kan de machine niet draaien. 

De messen en schijven zijn overigens wel heel scherp, dus houd die altijd buiten het bereik van kinderen!

Schoonmaken

Alles (op het motorblok na) kan in de vaatwasser, alleen tot maximaal 40º. Let hier echt op! Uit eigen ervaring weet ik dat bij hogere temperaturen na verloop van tijd, de kommen en deksel sneller kapot gaan.

Heb je deze lagere temperatuur niet op je vaatwasser, dan zul je alles met de hand moeten afwassen en dat is best wel een klusje. Hoewel ik op internet ook verhalen lees van mensen die dat reuze mee vinden vallen.

Aan het werk!

Genoeg over alle eigenschappen, het is nu de hoogste tijd voor mijn ervaringen in het gebruik van de Magimix keukenmachine.

Een eenvoudige bediening zonder poespas!

Uiteraard krijg je bij de keukenmachine een gebruiksaanwijzing. Ik ben hier meestal niet zo’n fan van omdat dit vaak een heel boekwerk is wat je moet doorworstelen. En ik wil meestal gewoon aan de slag. Gelukkig staan in deze gebruiksaanwijzing meer foto’s dan tekst, dus je bent er zo door heen en je ziet ook gelijk wat ze bedoelen met een omschrijving. Voor mij de perfecte handleiding!

En wat ik erg leuk vind is dat je er recepten bij krijgt. Die zijn erg handig om te ontdekken wat je allemaal kan met de Magimix Keukenmachine.

Hakken, fijn malen en mixen

Het metalen mes gebruik ik het meest om bijvoorbeeld noten te hakken, kruiden fijn te malen of vlees of vis fijn te hakken. Door de puls-functie te gebruiken kan je heel makkelijk zelf de grofheid bepalen. En voor het maken van mijn eigen amandelmeel maak ik juist weer gebruik van de gewone aan-knop (Auto). 

Maar dit mes kan je ook gebruiken voor het pureren van soepen, mixen van pannenkoekenbeslag of het crushen van ijs. En als je het stalen mes combineert met de blendermix, wordt het beslag of de soep nog romiger.

Kneden

Het kleedmes zou ik alleen gebruiken voor kleinere hoeveelheden. Het vermogen vind ik niet voldoende om langdurig goed te kunnen kneden. Maar ik ben dan ook een beetje verpest door de kneedmachine van KitchenAid die ik in huis heb staan. Wat ik wel weer fijn vind is, dat je ook stukjes chocolade of rozijnen door het deeg kan mengen, zonder dat ze fijn gehakt worden. Voor af en toe het kneden van deeg voor bijvoorbeeld een taart of pizza, kun je prima uit de voeten met de Magimix. Maar als je de keukenmachine veel en langdurig wilt gebruiken voor het kneden van deeg, zou ik voor een aparte kneedmachine gaan.

Plakjes snijden en raspen

De schijven voor het snijden van plakjes en het raspen zijn superscherp. Ook zachtere groenten of fruit worden nog in plakje gesneden. Tegenwoordig zit bij de meeste typen een XL-deksel met een extra brede invoerbuis. Dit is erg praktisch! Bij mijn ‘oude’ Magimix zit die nog niet, dus ik moet de meeste groente, zoals bijvoorbeeld rode kool, die ik wil raspen of in plakjes wil snijden eerst in wat kleinere stukken snijden.

Alleen de laatste stukken van de groenten/fruit blijven achter op de schijven, je hebt dus wel wat verlies. Omdat ik dat zonde vind, snijd ik die meestal zelf nog even met de hand.

Magimix keukenmachine ervaringen: rode kool raspen

Eiwitten kloppen

De eiwitklopper vind ik super handig voor het opkloppen van eiwitten en slagroom. Ik hoef niet meer constant met een mixer in mijn hand de eiwitten of slagroom stijf te kloppen. Alles in de kom en laten draaien, in 5-10 minuten heb je de eiwitten of slagroom stijf. En in de tussentijd kan ik iets anders doen.

Citruspers

De citruspers is ideaal voor zowel sinaasappels als citroenen. Er zitten 2 perskegels bij, een grote en een kleine, waardoor iedere citrusvrucht past. Eén druk op de knop en je hebt je verse vruchtensap.

Juicekit

De juicekit, of ook wel sapcentrifuge genoemd, werkt super voor het bereiden van smoothies. Je hoeft alleen de groenten of fruit even de wassen en in grove stukken te snijden. Groente en fruit met een dunne schil hoef je niet eens te schillen en pitjes hoef je ook niet te verwijderen. Wortels, bietjes, appels, je kunt allerlei vruchten- of groentesappen maken met deze sapcentrifuge.

Magimix Keukenmachine: ervaringen van anderen

Om een zo compleet mogelijk beeld te geven, ben ik op zoek gegaan naar ervaringen van anderen met de Magimix keukenmachine. Er zijn er genoeg te vinden dus ik deel er even een paar met je.

Zoals je ziet zijn ook andere mensen overwegend positief!

Mijn ervaringen met en beoordeling van de Magimix Keukenmachine

Je had waarschijnlijk al wel door dat ik erg blij ben met mijn Magimix Keukenmachine. Wat ik zo fijn vind is dat hij zo veelzijdig en krachtig is! En persoonlijk vind ik de simpele vormgeving erg mooi en de makkelijke bediening erg fijn!

De garantie van 30 jaar op de motor geeft heel veel vertrouwen. En uit ervaring kan ik ook zeggen dat je de aparte onderdelen, ook na jaren, los kunt kopen. Het type dat ik heb (Cuisine Système 4100), wordt nu niet meer verkocht, maar onlangs heb ik nog probleemloos een nieuwe kom met deksel nabesteld. Note: Inmiddels (jan.2021) zijn de onderdelen van de 4100 niet meer los verkrijgbaar. Er is wel een ombouwset verkrijgbaar, bestaande uit 10 onderdelen, waarmee je alle basisonderdelen in één keer hebt vervangen. Deze accessoires passen uitsluitend op de 4000 en 4100.

Maar ik heb ook een paar (kleine) minpuntjes. Als je de kleine kom gebruikt (die je in de grotere kom plaatst), wordt de onderste kom ook regelmatig vies. Dus die moet je dan ook vaak even schoonvegen met een doekje.

Mocht je vaatwasser geen lage temperatuur hebben, dan heb je best wel wat vaat.

Is deze keukenmachine zijn prijs waard?

Een keukenmachine is een grote aanschaf, maar uit eigen ervaring durf ik wel te zeggen dat de Magimix Keukenmachine zijn geld meer dan waard is. De prijzen variëren van € 159,- tot € 499,- (stand oktober 2020). Natuurlijk moet je deze afweging altijd voor jezelf maken en je afvragen welke functies jij nodig hebt. Kook je graag? En welke grootte heb je nodig? 

Maar als je een kwalitatief goede keukenmachine zoekt met veel mogelijkheden, dan is een Magimix keukenmachine zijn geld echt meer dan waard! Dit blijkt ook wel uit de beoordeling door de Consumentenbond. In januari 2020 is de Magimix Compact 3200 XL voor de 5e keer op rij als beste getest door de Consumentenbond.

Magimix keukenmachine 3200 XL: beste uit de test consumentenbond

Samenvatting

Magimix Keukenmachine
Magimix Keukenmachine

Beoordeling door Andrea Nieland,

24 okt 2020
5

De Magimix keukenmachine is gebruiksvriendelijk en door zijn verschillende maten kommen en vele accessoires veelzijdig in te zetten. Hij maakt veel andere apparaten in je keuken overbodig. De Consumentenbond heeft de Magimix Compact 3200 XL zelfs voor de 5e keer op rij als beste getest. Zelfs na jaren van intensief gebruik kan ik zeggen dat de Magimix keukenmachine zijn geld meer dan waard is!

 • Verschillende maten kommen
 • Veel messen/schijven
 • Heel uitgebreid
 • Eenvoudig in gebruik
 • Robuust en stabiel motorblok
 • Krachtig
 • Kan in de vaatwasser
 • Handige opbergbox
 • Meegeleverde recepten
 • Professionele resultaten
 • Alleen op lage temperatuur in de vaatwasser
 • De grote kom wordt regelmatig vies bij het gebruik van de kleine kom
 • Bij de schijven blijft het laatste stukje groente/fruit achter op de schijf

Staat deze veelzijdige krachtpatser binnenkort in jouw keuken?

Ben jij net als ik een hobbykok? Dan is een goede keukenmachine onmisbaar in jou keuken!

Magimix keukenmachine ervaringen

Magimix Keukenmachine

Een gebruiksvriendelijke, veelzijdige krachtpatser met professionele resultaten.

Vind alle designs van de Magimix keukenmachine hier

Leestip:

In deze review heb ik mijn best gedaan om je zo uitgebreid mogelijk te informeren over de mogelijkheden van de Magimix keukenmachine. Heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder!

4 reacties op “Magimix keukenmachine ervaringen en review

 1. Ik heb recent een occasie magimix 4100 gekocht waarvan deksel en kom barstjes vertonen (kon geen kwaad volgens de verkoper… Tarara dus!!!) Waar kan ik deze kopen, want ik zie dat ik moet upgraden naar 4200xl model als ik deze onderdelen wil vervangen, met als gevolg dat bepaalde stukken daar dan niet meer op passen?? Bedankt alvast. (Voor de rest best tevreden over de Magimix 🙂 )

  1. Hoi Majorie,
   De mengkom kan je gewoon bestellen via: Bol.com. Maar ik zie de deksel er inderdaad niet meer bij staan, dan heb ik een tijdje terug nog geluk gehad. Want ik lees op de site van Kookwinkel dat deze onderdelen niet meer geleverd worden, maar dat je met een ombouwset de bestaande onderdelen kan vervangen. Deze set bestaat uit 10 onderdelen, waarmee je gelijk alle basisonderdelen hebt vervangen.
   Ik zal de tekst in mijn artikel aanpassen.
   Succes met bestellen en heel veel plezier van je Magimix!
   Hartelijke groet,
   Andrea

 2. Hai “collega’s ” van de magimix.
  Ik heb vandaag mijn magimix in 5200 xl in gebruik genomen, super blij begon ik aan mijn 1e gerecht.
  Ik wilde een taart gaan maken, begin met de pistache nootjes hakken. Heb ik gedaan en super resultaat. Daarna de eiwitten kloppen met de eiwitklopper en hier ging het al mis. Er was geen beweging meer in het apparaat te krijgen. Mijn man en technische dochter hebben beide meegekeken omdat ik twijfelde of ik alles wel goed in elkaar had gezet. Helaas na heel veel pogingen kregen wij de splinternieuwe keukenmachine niet meer aan de praat.
  heeft iemand hier advies , is er een bepaalde beveiliging? Resetknop? Deden wij iets fout of is het gewoon pech met het apparaat.

  1. Hoi Monique,
   Wat ontzettend balen! Voor zover ik weet is er geen resetknop. En dat jullie iets fout hebben gedaan, kan ik me bijna niet voorstellen, de bediening is immers heel simpel! Het klinkt mij als enorme pech in de oren. Ik zou er mee terug gaan naar de winkel waar je hem gekocht hebt. Mijn ervaring is dat de service van Magimix erg goed is, dus ik verwacht dat het netjes wordt opgelost! Heel veel succes en jammer dat je nog even moet wachten om je taart af te kunnen maken.
   Hartelijke groet,
   Andrea

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren", dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten