Hulp nodig bij het afvallen?

Hiermee vergroot je de kans op succesvol en blijvend afvallen aanzienlijk!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
Afvallen zonder hulp lukt niet

Heb jij al van alles geprobeerd om af te vallen? En niks werkt? Of je valt wel af, maar komen de kilo’s er na een tijdje gewoon weer bij? Dan is het nu tijd voor een beetje hulp bij het afvallen! 

Je bent overigens niet de enige: 9 van de 10 mensen die aan het afslanken zijn, vallen weer terug in oude gewoonten en komen daardoor gewoon weer aan. Ik was ook één van hen, maar inmiddels behoor ik tot de 1 van de 10!

In dit artikel lees je waarom de slagingskans op succesvol en blijvend afslanken veel groter is als je hulp krijgt.

Waarom werkt het afslanken niet bij jou?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het bij jou niet lukt om blijvend af te vallen.

Het verkeerde dieet

Veel mensen willen in korte tijd snel afvallen en kiezen dan voor een ‘crashdieet’. Deze diëten zijn veel te streng, daardoor niet vol te houden voor langere tijd en bovendien ongezond. Zulke diëten werken wel om snel af te vallen, maar dan ben je er nog niet. Eigenlijk komt het dan pas: je nieuwe gewicht vasthouden tot in lengte van dagen. 

Daar gaat het bij de meeste mensen fout. Na het dieet vallen ze weer terug in hun oude eetpatroon en daardoor komen ze weer aan. Het is in deze fase juist heel belangrijk om een nieuw eetpatroon te hebben die er voor zorg dat je op gewicht blijft.

Een ander nadeel van veel crashdiëten is dat het je stofwisseling in de war kan schoppen, waardoor je lichaam in de spaarstand gaat. Het doet dan juist nog meer zijn best om zuinig om te gaan met de energie die het binnenkrijgt. Met als gevolg dat je nog sneller aankomt op het moment dat je je oude eetpatroon weer oppakt.

Motivatie

Motivatie is heel erg belangrijk bij afslanken! Succesvol afvallen komt niet vanzelf, het kost tijd, energie en discipline. In het begin lukt het vaak nog wel, maar het is de kunst van het volhouden. Voordat je begint met afslanken is het heel belangrijk dat je weet waarom je wilt afvallen. Bijvoorbeeld omdat je dan weer meer energie hebt om met je (klein)kinderen te spelen of omdat je dan eindelijk je favoriete broek weer aankan of omdat je je dan zelfverzekerder voelt.

Dit ‘waarom’ is voor iedereen anders, maar wat je motivatie ook is: op de moeilijke momenten heb je die nodig.

Overtuiging

Daarnaast heb je ook de overtuiging nodig dat je na het afvallen, een ander eetpatroon moet volhouden om het succesvol te maken voor de langere termijn. Je huidige eetpatroon is er hoogst waarschijnlijk de oorzaak van dat je overgewicht hebt. Dus als je je gewichtsverlies wilt volhouden is het heel belangrijk om je te realiseren dat dat alleen lukt met een ander, gezond eetpatroon.

Onvoldoende kennis van gezond eten

Een ander punt waarom blijvend afslanken vaak niet lukt, is onvoldoende kennis over gezond eten. We leren op school niks over gezonde voeding of wat voeding in ons lichaam allemaal doet. We kennen alleen de schijf-van-vijf en die is inmiddels wel een beetje achterhaald. Kortom we missen vaak een goede basis om te weten wat gezonde voeding is en hoe we kunnen voorkomen dat we weer aankomen.

Hulp bij gezond eten

Tijd

Tijd, of eigenlijk het hebben van te weinig tijd, is ook een belangrijke factor waarom succesvol afvallen vaak mislukt. Het ontdekken van een nieuw eetpatroon en het wennen daaraan kost tijd. Je moet uitzoeken wat je wel mag eten en wat niet. Er zijn allemaal nieuwe recepten die je jezelf eigen moet maken. Zeker in het begin moet je best veel uitzoeken en dat kost nu eenmaal tijd. 

Succesvol en blijvend gewicht verliezen

Als je succesvol en blijvend wilt afslanken heb je het volgende nodig:

  • Het juiste eetpatroon, vergeet diëten! Met het juiste eetpatroon bedoel ik een koolhydraatarme levensstijl. Hiermee ben je in staat om op een gezonde manier af te vallen en je eetpatroon blijvend aan te passen zodat je op gewicht blijft. Wil je hier meer over weten? Lees mijn artikel over een koolhydraatarm dieet met een complete handleiding voor beginners.
  • Voldoende motivatie om door te zetten, ook op lastige momenten. Het is overigens echt geen schande om zo af en toe de teugels te laten vieren. Maar pakt de draad daarna wel weer op!
  • Kennis van gezonde voeding. Verdiep je zelf in een koolhydraatarme levensstijl, zorg dat je weet wat gezonde voeding is en waarom het belangrijk is. Zo voorkom je dat je voedingsmiddelen eet waarvan je dacht dat ze gezond waren, maar toch niet echt bijdragen aan het verliezen van gewicht.
  • Tijd om te wennen aan je nieuwe eetpatroon. Zoek goed uit wat je wel mag eten en wat niet en probeer uit welke recepten je lekker vindt.

Waarom lukt succesvol afvallen met hulp wel?

Als je hulp zoekt bij het afvallen is de kans veel groter dat het een succes wordt. Niet alleen doordat je een stok achter de deur hebt, maar ook omdat er hulp is bij het ontdekken van jouw nieuwe, gezonde eetpatroon. Je motivatie moet je nog steeds zelf hebben, maar als je hulp hebt, heb je daar wel steun aan op de moeilijke momenten. En dat kan net het zetje zijn om toch door te zetten.

Succesvol afvallen met hulp

Als je deelneemt bij een betrouwbaar en gerenommeerd programma hebben zij de kennis over gezonde voeding. Dus daar hoef jij je dan niet druk om te maken, neemt niet weg dat het zeker geen kwaad kan om jezelf te verdiepen in gezonde voeding. 

En als laatste: je bent geen tijd kwijt aan het uitzoeken wat je wel en niet mag eten en het opzoeken van recepten. Als je een uitgebreid programma hebt, krijg je zelfs complete boodschappenlijstjes. Dus ook tijd kan dan het struikelblok niet meer zijn.

Wat is een goede hulp bij het afvallen?

Dan is de volgende vraag natuurlijk: wat is een goede hulp of programma bij het afvallen? Dit is voor iedereen erg persoonlijk en anders. De één heeft voldoende aan een goed kookboek, maar de meeste mensen hebben behoefte aan wat meer sturing. Een goed programma helpt je in ieder geval bij de bovenstaande punten waarom het succesvol afslanken vaak mislukt. 

Koolhydraatarm 50 dagen programma

Als je naar mijn persoonlijke mening vraagt vind ik het Koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels Bosman een zeer compleet programma. Bovendien is het een erg succesvol programma, er zijn al meer dan 40.000 mensen met dit afslankprogramma afgevallen.

Het mooie aan dit programma vind ik dat je, naast het 50 dagen programma, lid kunt worden van de Samen Slank Community. Deze besloten Facebook groep heeft inmiddels meer dan 1000 leden, maar er zijn ook coaches en voedingsexperts. Je vindt er naast steun, ook iedere week een nieuw weekmenu met boodschappenlijst. Deze community vind ik een grote toegevoegde waarde om jou te helpen om je nieuwe eetpatroon makkelijker vast te houden, ook na de 50 dagen die het programma duurt.

Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn uitgebreide review over het Koolhydraatarm 50 dagen programma.

Zoek jij ook hulp bij het afvallen?

Wil jij nu ook eindelijk succesvol afvallen en een gezonde basis neerleggen voor de rest van je leven? Het Koolhydraatarm 50 dagen programma van Nieland Bosman gaat jou daar bij helpen! Al meer dan 40.000 mensen zijn je voorgegaan.

Stuur mij direct door naar de kortingspagina!

Doe het samen!

Deze besloten Facebookgroep is het #1 geheim om je nieuwe eetpatroon makkelijker vol te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *