Wat zijn ketose strips?

Wat zijn ketose strips

Ketose strips of ketones teststrips zijn strips waarmee je kunt meten of je in ketose bent. Met zo’n strip meet je het ketonengehalte in je urine.

Je bent in ketose op het moment dat je lichaam is overgeschakeld van het verbranden van glucose, naar vetverbranding. Op dat moment verbrandt je lichaam vetzuren en bij die verbranding komen ketonen vrij. Deze ketonen gebruikt je lichaam als brandstof. Overtollige ketonen verlaten het lichaam via de urine. Daarom kan je op een makkelijke manier met ketose strips meten of je al in ketose bent.

Hoe werken ketose strips?

Ketonen teststrips zijn kunststof stripjes van een paar centimeter met aan het uiteinde een teststrook. Deze teststrook is voorzien van een poeder dat reageert op het moment dat het in aanraking komt met ketonen die in de urine aanwezig zijn. Op dat moment zal de teststrook verkleuren, de hoeveelheid ketonen bepaald hoe sterk de teststrook verkleurd. En vervolgens kan je op de verpakking zien of en hoe ver je in ketose bent.

Op het moment dat jouw lichaam helemaal is aangepast aan de vetverbranding, zal het efficiënter omgaan met de ketonen. En kan het zijn dat je steeds minder ketonen uit plast. Als je op dat moment gebruik maakt van een ketose strip, zal de teststrook minder verkleuren. Dit wil echter niet zeggen dat je niet in ketose bent. Het is juist een heel goed teken, je lichaam heeft zich helemaal aangepast!

>>Bestel hier je ketonen teststrips<<

Leestip:

Het Keto Dieet van A-Z: Hoe werkt het? Inclusief 6 tips om te starten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *