Een gezond gewicht bereiken dat blijvend is?

Wil jij deze droom ook waarmaken? In dit artikel lees je het geheim!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
Blijvend een gezond gewicht bereiken, links boven

Droom jij ook van een blijvend gezond gewicht? Ik een aantal jaren geleden wel. Ik had al diverse diëten gevolgd, maar geen van alle leverde mij een blijvend gezond gewicht. Vaak viel ik wel af, maar ik kwam altijd weer aan, ik ging jojo-en. En soms hield ik een dieet niet vol, doordat ik constant een hongergevoel had en me slap voelde. Ik had me er al bij neer gelegd dat ik altijd overgewicht zou houden.

En toen maakte ik via mijn partner kennis met koolhydraatarm eten. Er ging een wereld voor mij open. Ik had geen honger, voelde me niet slap en ik viel af en mijn gewicht bleef stabiel! Nu een aantal jaren later heb ik nog steeds een gezond gewicht. 

In dit artikel vertel ik jou hoe jij deze droom ook kunt waarmaken.

Wat is het geheim?

Het geheim van een blijvend gezond gewicht is stoppen met diëten! Afvallen zonder jojo-en is niet een kwestie van minder minder eten, maar anders eten. En dat kan op een succesvolle manier met een koolhydraatarm dieet. 

Op het moment is een koolhydraatarm dieet één van de populairste diëten van het moment. Waarom? Omdat het echt werkt! En het is makkelijk te volgen omdat je geen hongergevoel hebt.

Anders eten voor een gezond gewicht

Een koolhydraatarme levensstijl is geen crashdieet waarbij je jezelf moet uithongeren om te kunnen afvallen. Je mag veel voedingsmiddelen blijven eten en bovendien zijn genoeg lekkere alternatieven voor producten met snelle koolhydraten. Het is een gezonde aanpassing van je eetpatroon die je heel goed kunt volhouden.

De basis van een koolhydraatarm dieet

Bij een koolhydraatarm dieet vermijd je de snelle koolhydraten, die vol zitten met suiker, zetmeel en lege calorieën. Deze zijn er onder andere de oorzaak van dat we in de afgelopen 30 jaar gemiddeld dikker zijn geworden. 

Maar je eet nog wel koolhydraten, want die zitten ook in groente en fruit. Alleen we focussen ons op de langzame koolhydraten. Ze bevatten van nature veel vezels en die zorgen voor een verzadigd gevoel. Ook bevatten ze diverse vitaminen en mineralen die ons lichaam helpen bij de verwerking van de koolhydraten.

De basis van een koolhydraatarm dieet bestaat het halen van je energie uit vetten en eiwitten en in mindere mate uit langzame koolhydraten. Op deze manier ga je je opgeslagen vetten verbranden.

Waarom worden we dik van koolhydraten?

Ons lichaam zet koolhydraten om in glucose en dit wordt opgenomen in ons bloed. Daardoor stijgt onze bloedsuikerspiegel. Door het eten van snelle koolhydraten stijgt onze bloedsuikerspiegel snel en door langzame koolhydraten stijgt deze langzamer. Bij een snelle stijging van onze bloedsuikerspiegel is veel insuline nodig om deze weer te stabiliseren. Hierdoor zakt je bloedsuikerspiegel ook weer snel en zo ontstaan er grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel.

Snaaigedrag

Deze schommelingen veroorzaken een moe gevoel en je krijgt trek in zoetigheid. Geef je hieraan toe dan is de kans heel groot dat meer eet dan dat je nodig hebt. En bovendien begint het proces dan weer van voren af aan. Waardoor je in een soort vicieuze cirkel beland en iedere keer weer trek in zoetigheid hebt. Er ontstaat snaaigedrag.

Vetopslag

Onze hersenen, spieren en lever gebruiken de glucose voor energie, om te denken, te bewegen en vitale functies uit te voeren. Maar op het moment dat die energie niet wordt gebruikt en ook alle voorraden zijn aangevuld, wordt de rest van de glucose opgeslagen als vet. En zo worden we dik van snelle koolhydraten.

Producten om te vermijden

Vermijd zoveel mogelijk de producten met snelle koolhydraten en je behaald, net als ik, ook je droom tot een blijvend gezond gewicht! Producten die veel snelle koolhydraten bevatten zijn onder andere:

 • Brood
 • Pasta
 • Rijst
 • Aardappelen
 • Ontbijtgranen zoals cornflakes en cruesli
 • Gebak
 • Koek, ook ontbijtkoek
 • Snoep
 • Frisdrank en vruchtensappen
 • Chips, friet en ander junkfood
 • Kant-en-klaar maaltijden
 • Afhaalmaaltijden
 • Bewerkt vlees zoals worst en hamburgers

Natuurlijk mag je best eens zondigen, dat doe ik ook. Maar wees je wel bewust van wat je in je mond stopt. En pak het gezonde eetpatroon daarna gewoon weer op.

Gezonde alternatieven

Als je een koolhydraatarme levensstijl een tijdje volgt, ga je merken dat je trek in zoetigheid af neemt. Je krijgt dan gewoon minder de behoefte om te zondigen. En dan heb je het punt bereikt waarop je heel makkelijk een gezond gewicht kunt behouden. Natuurlijk hoef je jezelf ook niet alles te ontzeggen en daarnaast zijn er heel veel lekkere en gezonde alternatieven die passen in een koolhydraatarme levensstijl.

gezonde chips
Koolhydraatarme chips van zoete aardappel

Brood

Ben je een broodfan? Je kunt heel goed af en toe kiezen voor koolhydraatarm brood. Kies dan wel voor lekker veel beleg met bijvoorbeeld ei, gerookte zalm, avocado en sla. Ben je op zoek naar meer ideeën voor een makkelijke lunch? Lees dan mijn blogartikel ‘Koolhydraatarme lunch op het werk?’.

Pasta

Voor de pasta-fans zijn ook genoeg alternatieven in de supermarkten verkrijgbaar. Zoals courgetti, dit is spaghetti van courgette. Je kunt courgetti ook zelf snijden met een spiraalsnijder.

Ook zijn er in de supermarkten pompoen lasagnebladen verkrijgbaar. Natuurlijk kan je die ook weer zelf maken, door dunne plakken van een pompoen te snijden.

Rijst

In plaats van de traditionele rijst, kan je bloemkoolrijst in je gerechten gebruiken. Dit is kant-en-klaar verkrijgbaar in de supermarkt, maar je kan het ook heel makkelijk zelf maken door de bloemkool fijn te snijden met een keukenmachine.

Tussendoortjes

Ook zijn er genoeg koolhydraatarme tussendoortjes te verzinnen die er voor zorgen dat je een vol gevoel hebt en minder snel weer trek krijgt. In mijn blogartikel ‘Koolhydraatarme tussendoortjes? 14 makkelijke koolhydraatarme snacks!’ vind je een aantal makkelijke recept-ideeën.

Hoe jij ook makkelijk en blijvend een gezond gewicht kunt bereiken!

Hoeveel diëten heb jij al gevolgd? Hoe frustrerend was het dat je iedere keer weer aankwam? En dat gaat niet veranderen als je niet anders gaat eten!

Ik was meteen overtuigd toen ik mijn eigen resultaat zag en hiermee wil ik jou ook inspireren om gezond en koolhydraatarm te gaan eten. Het Koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels Bosman kan jou hierbij helpen. Dit programma is voor mensen die:

 • Willen beginnen met een koolhydraatarme levensstijl.
 • Koolhydraatarm en suikervrij willen eten.
 • Willen afvallen.
 • Maximaal vet willen verbranden.
 • Een gezond gewicht willen behouden.
 • Nieuwe koolhydraatarme recepten willen uitproberen.
 • Een stok achter de deur willen hebben.
 • Kant-en-klare boodschappenlijstjes willen krijgen.
 • Geen tijd hebben om te bedenken wat je nu weer moet eten.

Wil jij ook je droom op een blijvend gezond gewicht waarmaken? Begin dan vandaag nog met het Koolhydraatarm 50 dagen programma. Al meer dan 40.000 mensen zijn je succesvol voorgegaan, ben jij de volgende?

Wil jij ook makkelijk en blijvend een gezond gewicht bereiken?

Start vandaag nog met het Koolhydraatarm 50 dagen programma. Dit is de perfecte start om deze droom waar te maken!

Ga direct naar het 50 dagen programma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *