Review: OERsterk Feest

Een feestje voor je lijf!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Het magazine OERsterk Feest is één van de recentste magazines uit de OERsterk reeks van drs. Richard de Leth. In deze review over OERsterk Feest vertel ik je of het zijn geld waard is.

Feestdagen gaan altijd hand-in-hand met eten en drinken. Maar helaas voor ons lijf zijn dit meestal niet de gezondste gerechten of hapjes. En dat laat ons lijf on meestal de volgende dag weten door moeheid, buikklachten  en soms zelfs hoofdpijn. Dit zijn signalen van ons lijf die ons daarmee wil vertellen dat het hier niet zo blij van wordt.

Met het magazine OERsterk Feest laat drs. Richard de Leth ons zien dat gezondheid en genieten heel goed samen kan gaan.

Magazine OERsterk Feest

Ben jij op zoek naar lekkere, feestelijke en gezonde recepten?

Dan wil jij het magazine OERsterk Feest niet missen! Dit ‘kookboek’ staat vol met lekkere en gezonde recepten voor ontbijt, lunch, diner en snacks. Heerlijke gerechten voor alle feestelijke dagen. En naast dat de gerechten een feestje zijn om te zien en te eten, zijn de ingrediënten ook een feestje voor je lijf!

Ja, ik wil ook gezonde feestrecepten ontdekken!

Wie is drs. Richard de Leth?

Richard de Leth studeerde geneeskunde aan de VU in Amsterdam. Hij ontdekte al snel dat zijn passie voor gezondheidszorg niet paste bij de reguliere praktijk van ziektezorg. Dus na het behalen van zijn doctoraal besloot hij zijn witte doktersjas aan de wilgen te hangen. De evolutionaire geneeskunde gaf hem veel antwoorden, waarbij leefstijl het sleutelwoord is. 

Vanuit zijn passie is hij het platform OERsterk.nu gestart. Met OERsterk helpen Richard en zijn team jaarlijks honderdduizenden mensen om gezonder en vitaler te gaan leven.

Review Magazine OERsterk Feest

Het magazine OERsterk Feest wil jou laten ervaren dat een feestdag ook een feestje voor je spijsvertering kan zijn. De spreekwoordelijke kater na een feestje wordt niet alleen veroorzaakt door alcohol (drink alcohol altijd met mate!), maar ook door met name geraffineerde koolhydraten. Deze lege calorieën hebben niet alleen een verstorend effect op bijvoorbeeld de leverfunctie en bloedsuikerbalans, maar ook op de hersenen en stemming.

Recepten 

De recepten in dit magazine nodigen uit tot het vieren van gezonde feestjes. Zonder ‘kater’ achteraf.

‘Zo wordt het letterlijk een feest op alle niveau’s: lichaam, geest en ziel’

Drs. Richard de Leth

In OERsterk Feest vind je recepten voor een feestelijk ontbijt, de lunch, het diner en lekkere snacks. Wat denk jij van wafels met chocoladesaus en aardbeien? Of een worteltaart met cashewcrème? De rode rijst met paddenstoelen en spinazie smaakt ook heerlijk zonder een feestje! En de feestelijke donuts doen het op ieder feestje goed!

De recepten in dit magazine zijn ter inspiratie, je kunt naar hartelust variëren met groenten, kruiden, vis en gevogelte. En uiteraard kun je de grootte van de maaltijd aanpassen aan jouw behoefte.

Handige tips

Bij ieder recept staan handige tips voor bijvoorbeeld variatie, hoe je het makkelijk kan voorbereiden of om er een meeneem-snack van te maken. Ook staan er leuke weetjes bij over de ingrediënten. Zo steek je dus ook nog wat op.

Niet alleen recepten…

Naast de overheerlijke recepten vind je ook nadere informatie in het magazine. Zo legt Richard bijvoorbeeld uit hoe je een feest creëert voor je lijf en brein. En staat er een overzicht in van alle seizoensproducten (groente en fruit), met daarbij aangegeven of je er zo veel van kan eten als je wilt of je ze beter met mate kunt eten. En als laatste deelt Richard de Leth zijn 7 gouden voedingsrichtlijnen.

Mijn ervaringen met OERsterk Feest

Ik heb het magazine cadeau gekregen voor moederdag. Het stond al even op mijn wensenlijstje, dus ik was er super blij mee! 

Door de naam ‘magazine’ verwachtte ik een soort tijdschrift, maar het bleek veel meer dan dat! Ik durf wel te zeggen dat echt een feest-kookboek is. Wel is waar niet met een harde kaft, maar de inhoud doet zeker niet onder aan een kookboek. 

In het magazine staan 26 overheerlijke recepten van ontbijt tot snacks speciaal voor feestelijke dagen. Maar bijvoorbeeld de chocomousse staat bij ons regelmatig op tafel als nagerecht.

Het enige wat ik mis bij de recepten is de bereidingstijd. Als je de beschrijving doorleest, kun je hiervan een aardige inschatting maken. Maar voor het gemak was het net wat handiger geweest.

Voordat ik het magazine had, vond ik de prijs van €15,- aan de hoge kant, maar dat kwam vooral voort uit mijn voorstelling waarbij ik een tijdschrift in gedachten had. Maar nu ik het magazine OERsterk Feest heb, durf ik in deze review echt te zeggen dat je waar voor je geld krijgt!

Magazine OERsterk Feest van drs. Richard de Leth
Magazine OERsterk Feest van drs. Richard de Leth

Beoordeling door Andrea Nieland,

01 jun 2021
5

Een feestje vieren zonder de spreekwoordelijke ‘kater’, wie wil dat nou niet? De recepten in dit magazine zijn een feestje voor je lijf en brein. OERsterk Feest bewijst dat gezond en lekker zonder al te veel gedoe echt kan!

Overall review OERsterk Feest

  • Gezond en lekker zonder al te veel gedoe

  • Mooie vormgeving met mooie foto’s

  • Handige tips voor variatie, bewaren en voorbereiden

  • Leuke weetjes over de ingrediënten

  • Bereidingstijd ontbreekt bij de recepten

Magazine OERsterk Feest

Ben jij op zoek naar lekkere, feestelijke en gezonde recepten?

Dan wil jij het magazine OERsterk Feest niet missen! Dit ‘kookboek’ staat vol met lekkere en gezonde recepten voor ontbijt, lunch, diner en snacks. Heerlijke gerechten voor alle feestelijke dagen. En naast dat de gerechten een feestje zijn om te zien en te eten, zijn de ingrediënten ook een feestje voor je lijf!

Ja, ik wil ook gezonde feestrecepten ontdekken!

Ik heb mijn best gedaan om je in deze review zo veel mogelijk te vertellen over het magazine OERsterk Feest. Heb je nog vragen stel ze gerust hieronder, ik beantwoord ze graag!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *