De combinatie van tonijn en sinaasappel is verrassend lekker! Met dit voorgerecht kan je jezelf of je gasten eens echt verrassen. En het mooie: je hoeft er niet eens lang voor in de keuken te staan.
Receptinformatie
- Type gerecht: voorgerecht
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 4
- Moeilijkheid: gemiddeld
Zo maak je Tonijn met sinaasappel
- Rasp van 1 sinaasappel de schil, probeer alleen het oranje te raspen en niet het onderliggende witte gedeelte van de schil. Je hebt ongeveer 1 eetlepel sinaasappelrasp nodig.
- Schil 2 sinaasappels en snijd van de partjes de vliesjes met een scherp mesje weg zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt.
- Pers de andere 2 sinaasappels uit.
- Kruid de tonijnsteaks met peper en zout en bak ze ca. 3 minuten (afhankelijk van de dikte) aan beide kanten in hete kokosolie. De tonijn moet van binnen nog rosé zijn.
- Snij de tonijn in reepjes van ca. 1 cm en leg ze op (diepe) borden.
- Maak een sausje van het citroensap, sherry, mosterd, sinaasappelsap en wat peper en zout. Schenk dit over de warme tonijn. Je zou dit sausje ook eerst nog een beetje kunnen laten inkoken.
- Leg de partjes sinaasappel tussen de tonijn en garneer met de sinaasappelrasp en de tijm.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 400 gr verse Tonijn (4 stukken van 100 gr)
- Kokosolie
- 4 Sinaasappels, biologisch
- 2 el Citroensap
- 2 el droge Sherry
- 2 tl Mosterd
- 2 takjes Tijm
- Peper en zout
Wil jij meer lekkere, gezonde en feestelijke recepten?
Dan wil je het magazine OERsterk Feest niet missen! Dit ‘kookboek’ staat boordevol lekkere en gezonde recepten voor ontbijt, lunch, diner en gezonde hapjes. De feestelijke recepten in dit magazine zijn niet alleen voor de kerstdagen, maar ook voor alle andere feestdagen. En naast dat de gerechten een feestje zijn om te zien en te eten, zijn de ingrediënten ook een feestje voor je lijf!
Recepttip:
Lees ook:
- Koolhydraatarme recepten voor kerst? Inclusief 7 tips om de kerstdagen gezond door te komen!
- Koolhydraatarme producten? Hier vind je een compleet overzicht!